Michael Jackson 1999. aastal Söuli restoranis 11aastast verevähihaiget Lim Jae-Heonit embamas. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
29. jaanuar 2019, 10:40

Kümned Jacko ohvrid võtavad peagi sõna? (9)

Sundance'i festivalil publikut rabanud dokfilm, kus kaks meest räägivad oma poisipõlvest Michael Jacksoni seksipartnerina, võib mõjuda vabastavalt kümnetele teistele Jacko ohvritele, usub filmi lavastaja.

Nimekas briti dokumentalist Dan Reed avaldas Daily Stari teatel veendumust, et tema neljatunnine dokfilm „Leaving Neverland“ vallandab uute süüdistuste laine. „Kusagil peab olema kümnete kaupa mehi, keda Jackson on seksuaalselt kuritarvitanud.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Legion De Cine (@legiondecine) on

Reedi filmis räägivad oma loo staarkoreograaf Wade Robson (36) ja arvutiekspert James Safechuck (40), kes kuulusid poisipõlves Jacksoni kaaskonda. Esimene oli enda sõnul seitsmene, kui superstaar talle esimest korda seksuaalselt lähenes. James oli pilastamise algul kümnene.

Wade Robson tuli oma väidetega esmakordselt lagedale mitu aastat tagasi. Safechuck nägi teda televisioonis ning otsustas ka ise oma loo ära rääkida.

„Usun, et samamoodi, nagu James nägi Wade'i telekas ja ütles „me too“, näevad ka teised seda filmi ja avalikustavad kõik," ütleb Reed, kelle film linastus Sundance'il ühekordse seansina. Kevadel jõuab „Leaving Neverland“ Ühendkuningriigis Channel 4 ja USAs HBO eetrisse. Ka Robson avaldab lootust, et film mõjub positiivselt ja innustab tema kaaskannatajaid sõna võtma. 

Seda, et täismehest Jackson liigub käsikäes ringi poisikestega, kes tema Neverlandi rantšos ööbivad, ei peetud omal ajal veidraks. Paar kohtuasja, mis laulja väidetava pedofiiliaga seoses siiski esile kerkisid, lõppesid kas kohtuvälise lahendiga või Jacko õigeksmõistmisega.

Reed on veendunud, et superstaar pääses trellide tagant, „kuna ta oli väga võimukas ja väga rikas ja võis palgata advokaate, kes [ohvritel ja tunnistajatel] hirmu nahka ajasid“. Jacksoni surmast täitub peatselt kümme aastat, kuid Reedi sõnul kardavad inimesed teda endiselt. „Nad kardavad tema juristide tiimi. See on väga agressiivne. Tal on ka häälekas fännide armee. See on omamoodi usulahk. Kui ütled, et tegelikult oli tõsi hoopis vastupidine - et laste armastamise ja õnnistamise asemel tegi ta nendele viga -, on see nagu jumalateotus.“