Foto: Reuters/Scanpix
Üritused
28. jaanuar 2019, 19:09

ASI SELGE! Selgusid Eurovisioni poolfinaalide kohad (6)

Täna loositi välja Eurovisioni poolfinaalide kohad ja Eesti astub tänavu üles esimese poolfinaali teises pooles.

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula sõnul ei oma tegelikult see koht mingit rolli, sest kui on hea lugu, tuntakse see nii ehk naa ära.

„Kui täiesti aus olla, siis mul on hea meel, et ta on seal emmas-kummas poolfinaalis. Kui on esimeses siis on esimeses, kui teises, siis teises,” sõnas Rahula, kes juba praegu Tartus „Eesti lauluks” valmistub. Rahula tunnistas, et suures „Eesti laulu” saginas ei ole tal olnud aega, et teise lugusid kuulata ja kõik pole veel selgunudki. Et Eestiga koos osaleb esimeses poolfinaalis ka meie naaber Soome, tegi Rahulale ainult head meelt, sest naabritega koos on alati tore olla.

Kaks aastat tagasi ütles Mart Normet, et teises poolfinaalis esinemine on parem ainult seetõttu, et siis hoitakse ühe-kahe päeva jagu kulusid kokku. „Tegelikult on tehnilises mõttes ka väike vahe. Esimeses poolfinaalis on tavaliselt seepärast mõnusam olla, et siis takib poolfinaali ja finaaliproovide vahele kaks lõõgastuspäeva. Mulle pigem meeldib esimeses poolfinaalis olla,” sõnas tollane „Eesti laulu” peaprodutsent Normet.

Eesti vastu astuvad 14.mail esimeses poolfinaalis Sloveenia, Valgevene, Portugal, Tšehhi, San Marino, Montenegro, Island, Gruusia, Austraalia, Belgia, Küpros, Serbia, Soome, Ukraina,Poola, Ungari ja Kreeka.

Teises poolfinaalis 16.mail astuvad üles Šveits, Albaania, Rootsi, Aserbaidžaan, Iirimaa, Austria, Moldova, Makedoonia, Norra, Venemaa, Läti, Holland, Rumeenia, Horvaatia, Taani, Armeenia, Leedu ja Malta.

Oktoobri lõpus avalikustati ka tulevase võistluse tunnuslause, milleks on „Dare to dream” ehk „Julge unistada”. Eurovision toimub tänavu 14., 16. ja 18. mail Iisraelis Tel Avivis. Sügisel teatas aga Bulgaaria, et ei osale tänavu Eurovisionil, sest see on liialt kulukas. Iisrael võitis eelmisel aastal Portugalis  Netta looga “Toy”.