Foto: Tiina Kõrtsini
Raamat
29. jaanuar 2019, 16:19

GALERII | SALAMÄRGID: uut raamatut esitlenud kirjanik Evelin Kivimaa avastas arvutimängudes salapärased tagauksed

Kirjanik Evelin Kivimaa sukeldus mängumaailma sügavamalt kui kunagi varem, mille tulemusena sündis lasteraamat „12 salamärki. Kuhu viivad arvutimängude tagauksed“. Teisipäeval toimunud esitlusel rääkis ta lähemalt, kuhu võivad lapsed – ja miks mitte ka mänguhimulised täiskasvanud – nende salapäraste salauste kaudu sattuda.

Huvitava kokkusattumusena on „12 salamärki. Kuhu viivad arvutimängude tagauksed“ autori jaoks kaheteistkümnes raamat. „Ehk on ka see omamoodi märk,“ muigas Evelin Kivimaa. „Mulle tundus põnevana idee, et arvutimängudes on peidus tagauksed, mille kaudu saab ühest mängust rännata mõnda järgmisesse. Raamatus satubki peategelane tagauste kaudu paljudesse mängudesse, nii et tal on hullupööraseid seiklusi: ta kõnnib vikerkaarel, põgeneb Puumadude kuninga eest, areneb amööbist inimeseks ja mida kõike veel. Mõnus oli seda kirjutades lasta mõttel lennata. Suur aitäh ka mu arvutimänguhuvilisele tütrele, kes andis raamatu jaoks head nõu.“

Paeluvad pildid joonistas raamatusse Liisi Lukk ning kaunilt kujundas selle tema ema Regina Lukk-Toompere.

Kirjastuse Tammerraamat välja antud raamatu esitlus toimus 29. jaanuaril kell 13 Raamatukodu kaupluses, mis asub T1 Mallis. Esitlusele tulid kohale nii lapsed kui ka täiskasvanud – fantaasial ja mänguhimul ei ole ju vanust!