Prints PhilipFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
28. jaanuar 2019, 08:36

Prints Philip palus avariis viga saanud naiselt viimaks vabandust (4)

Elizabeth II abikaasa prints Philip on isiklikult vabandust palunud naiselt, kes murdis randmeluu, kui prints tema reisiseltskonna autole otsa sõitis.

Õnnetus juhtus 17. jaanuaril Norfolki krahvkonnas kuningliku Sandringhami häärberi lähistel, kui prints põrkas oma autoga peateele pöörates kokku sinise Kiaga, mille roolis olnud noor naine sai klaasikildudest lõikehaavu. Tema üheksakuune laps pääses õnneks vigastusteta.

Avariis randmeluu murdnud Emma Fairfeather (48) kurtis hiljem ajakirjandusele, et 97aastane prints pole temalt vabandust palunud ega tema tervislikust seisundist huvitunud. Ta nimetas Philipit tundetuks, kuna too tabati 48 tundi pärast õnnetust teise auto roolist ilma turvavööta. 

Kära peale võttis Emmaga lõpuks ühendust kuninganna õuedaam, kes edastas monarhi soojad tervitused. Emma ei pidanud seda piisavals. Sunday Mirrori teatel on kuningakoja PR-katastroof nüüd lõpule jõudnud: Emmaga võttis ühendust Philip ise. 

21. jaanuarile dateeritud kirjas avaldas prints avarii pärast kibedat kahetsust ning seletas, et ei näinud peateele pöörates sealset liiklust ereda päikesevalguse tõttu. „Olin õnnetuse järel mõnevõrra rööpast väljas, kuid tundsin tohutut kergendust, et ükski teist ei olnud tõsiselt viga saanud. Kui rahvas kogunema hakkas, soovitas keegi kohalik politseinik mul Sandringham House'i naasta. Olen nüüdseks teada saanud, et murdsite randmluu. Kahetsen seda vigastust väga. Soovin Teile kiiret paranemist väga stressirohkest üleelamisest. Siiralt Teie Philip.“

Emma sõnul tegi printsi pöördumine ning niivõrd isiklik allkiri talle heameelt. „Paljud pidasid ebarealistlikuks, et ma prints Philipilt inimlikku soojust ootasin, kuid seda see kiri minu meelest väljendab.“

The Guardiani andmeil saatis prints samasuguse kirja ka teisele avariis kannatada saanud naisele.