Michael JacksonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. jaanuar 2019, 20:21

Verine aluspesu ja naljapulm! Popikuningas Jacksoni lapsepilastamisest rääkiv film toob päevavalgele jubedusi (80)

Sundance'i festivalil esilinastus Dan Reed'i dokumentaalfilm "Leaving Neverland", mis toob ekraanile kahe inimesed lood sellest, kuidas popikuningas Michael Jackson neid pilastanud on, vahendab Boston Herald. 

Festivali direktor sõnas enne filmi esilinastust, et Utah' osariik pakub vaatajatele pärast filmi vajadusel psühholoogilist nõustamist, kuna linateoses kirjeldatakse väga detailselt lastepilastamist. 

Filmis saavad sõna Wade Robson ja James Safechuck. Esimene kohtus Jacksoniga ühel tantsuvõistlusel, kui oli viieaastane, Jackson hakkas teda väidetavalt ära kasutama, kui poiss oli 7aastane. Safechuck osales aga 8aastaselt Pepsi reklaamis, kus ka Jackson kaasa tegi. Ärakasutamine algas paar kuud hiljem. 

Sellest, et Jackson lapsi pilastas, on palju räägitud, kuid kui popikuningas veel elus oli, eitas ta kõiki süüdistusi ja ütles, et ta ei teeks kunagi lapsele liiga. Pea neljatunnise esilinastuse jooksul tuli esile mitmeid häirivaid ja raskeid asjaolusid, millest osa on artiklis välja toodud. 

Naljapulm

Kui Safechuck oli varases teismeeas, meeldisid talle väga ehted. Jackson viis teda mitmetesse poodidesse ja näitas talle ehteid. Müüjatele ütles laulja, et ehted on naistele ja Safechucki peened käed on valimisel abiks. Jackson ostis Safechuckile teemantidega kuldsõrmuse ning andis selle naljapulmas üle, kus ka tõotusi vahetati. 

Neverland Foto: AP/Scanpix

Armastusfaksid

Jackson ostis Robsonile nende "sõpruse" kõrgpunktis faksimasina ning saatis poisile pikki sõnumeid. "Ma armastan sind, pisike. Tee mind õnnelikuks ja ole parim," seisis väidetavalt ühes. 

Neverland oli hiigelvoodi

Dokumentaalfilm maalib Jacksoni Neverlandi rantšost üsna jubeda pildi. Igas ehitises olid voodid või privaatsed nurgakesed. Safechuck rääkis, et Jackson pilastas teda erinevates kohtades rantšos. Jacksonil oli ka privaatne kino, milles oli lukustatav privaatne ruum. Selle ühes seinas oli klaas, millest nägi välja, kuid mille kaudu polnud võimalik ruumi sisse näha. 

Rantšo hoovil olid tipitelgid ja rongijaamas oli peidetud pööning voodiga. Ka nendes kohtades ahistas Jackson väidetavalt Safechucki. Basseinis ja mullivannis mängiti oraalseksmänge. Igast kohast näidati ka pilte ning inimesed saalis oigasid vastikusest. 

Asitõendite hävitamine

Paar aastat pärast seda, kui Jacksoni lapsepilastamise teema aastal 1993 päevavalgele tuli, võttis laulja toona 14aastase Robsoniga taas ühendust. Selleks ajaks oli Robson kasvanud Jackoga ühepikkuseks, kuid sõnab, et pilastamine jätkus siiski. 1997. aastal kutsus Jackson Robsoni Los Angelesis oma hotelli ja püüdis temaga anaalsesse vahekorda astuda. Akt oli poisi jaoks liiga valus ja Jackson loobus. Järgmisel päeval kutsus Jacksoni erasekretär Robsoni tantsuproovi ja Jackson küsis temalt, mis juhtus aluspesuga, mida poiss nende vahekorra ajal kandis. Jackson sõnas, et kui aluspükstel oli verd, siis tuleb neist vabaneda. Aluspesu oli tõesti verine ja Robson viskas need ära.  

Proovid

Safechuck rääkis, et Jackson oli väga ettevaatlik, et keegi talle peale ei satuks. Uksed, mis viisid Jacksoni sviidi suurde kappi, olid varustatud kellukestega. Kui tegudeks läks, pandi uks kinni ja tekk põrandale. Lisaks võttis Jackson poissi kaasa oma tuuridele, kus tehti proove selleks, et riided võimalikult kiiresti selga saada.