NubluFoto: Erlend Štaub
Inimesed
25. jaanuar 2019, 19:24

TOP 5 | Tim Bluz Eesti Muusikaauhinna gala kostüümidest: tundus, et kõik leppisid päev enne kokku, et tullakse mustas (4)

„Üldiselt pakuvad auhinnatseremooniad palju ruumi eksperimenteerimiseks ja oma julgete mõtete elluviimiseks. Pop-show on ideaalne platvorm selleks, et moega katsetada ja hullumeelset extravaganza’t luua. Kahjuks on peaaegu kõik meie staarid ja seltskonnategelased liiga konservatiivsed ja tagasihoidlikud ning ei julge oma mugavustsoonist välja astuda,” tõdeb disainer Tim Bluz.

„Zara kostüümid on punasel vaibal suureks trendiks, mis on vastuvõetamatu – välja arvatud juhul, kui kandja on brändi ametlik esindaja, aga selliseid meil ei ole. See ei tähenda, et üks show on kuidagi nõrgem kui teine. EMA gala oli ikka tipptasemel Eesti üritus, väga suurejooneline show, säravad seltskonnategelased, mõnus kodumaine muusika ja minu meelest parimad õhtujuhid, keda viimastel aastatel näinud oleme. Kuid Grammydega seda siiski võrrelda ei saa. Isegi kui hakkaksime seda tegema, oleks see väljaspool konteksti täiesti mõttetu,” sõnab Tim, et peame alati arvestama oma võimalustega ning meie meelelahutusmaailma reaalsusega.

Disainer tõdeb, et tüüpilisele Eesti üritusele kohaselt domineerisid mustad ja hallid värvid. „Tekkis tunne, et kõik leppisid päev enne kokku ja tulid mustas. Kui olen täiesti aus, siis ühtegi tõeliselt üllatavat ja wow-efekti tekitavat kostüümi ei olnud üldse.”

„Enamik külalisi suutis sel aastal siiski väga stiilseid komplekte kokku panna ja mõnusaid kombinatsioone leida, nii et üldmulje on siiski hea ja totaalselt katastroofilisi valikuid peaaegu polnud. Kuid samas ei olnud EMA punasel vaibal 100% korralikku popstaari look’i. Kui Kerli ja Tommy Cash oleksid Eestis olnud ning Anu Saagim poleks meelelahutusmaailmast lahkunud, oleks punane vaip natuke särtsakam ja ekstravagantsem olnud,” leiab Tim.

Järgnevalt on ära toodud Tim Bluzi viis lemmikkostüümi Eesti Muusikaauhindade galalt.

Laura Prits ja Josh Twist Foto: Erlend Štaub

Laura Prits ja produtsent lavanimega Josh Twist olid kahtlemata minu lemmikud fashionista’d. Neid ühendab kirg eksperimenteerida ja vabadusiha. Nad mõtlevad originaalselt ning ei karda reegleid rikkuda, mis eristab neid teistest. On alati huvitav vaadata, kuidas nad omavahel harmoneeruvad, aga samal ajal rõhutavad oma isikupära ning ei kaota oma individuaalsust. Joshi natuke lohakas lauvärv oli kirss tordil. See rikastas suurepäraselt tervikut ja andis tema ainulaadsele komplektile viimase lihvi. Samas tegi Laura targalt, et otsustas oma mahlakat look’i liigse meigiga mitte raskendada. Loovus ja ekstravagantsus olid meeste seas täiesti puudu. See oli vaieldamatult kõige julgem ja loomingulisem kostüüm selle aasta EMA galal. Mul on väga hea meel ja uhkus hinges, et meil on Eestis sellised artistid.

Nublu Foto: Erlend Štaub

Nublu kostüüm oli ülišikk. Ma ei usu, et tal võttis selle kokkupanemine kaua aega, aga välja tuli visuaalselt efektne pop-räppari look. Kõik elemendid olid omavahel kooskõlas – kasukas vihjas Nublu väärtustele ning tema number 1 meesartisti staatusele. Sõltumata sellest, et ta kandis spordiriietust, nägi ta väga luksuslik välja. Võrreldes teiste Eesti räpparitega, kellest enamik kandis suvalist särki ja teksaseid, on Nublul kindlasti oma nägemus ja stiil nii muusikas kui moes, mis on väga austusväärne ja meelelahutusmaailmas oluline. Nublu moevalik näitas ilusti, et ta saab aru ürituse formaadist ja tähtsusest. Nagu juba mainisin, ei ole T-särk ja teksad Zarast või H&M-ist mingi stiil – see on puhas laiskus, eriti artisti jaoks. Staari garderoob peaks natuke erilisem ja silmapaistvam olema. Nii et hästi tehtud, Öölaps!

Liis Lemsalu Foto: Erlend Štaub

Liis Lemsalu säras punasel vaibal nagu tõeline staar. Hästi minimalistlik, aga viimse detailini läbi mõeldud look. Küünelakk ja elegantsed kingad sobisid hästi kokku ning ei röövinud liiga palju tähelepanu, vaid lihtsalt lisasid tervikule natukene vürtsi. Hõrgud ehted lisasid elegantsust. Loomulik jumestus aitas saavutada sama efekti ning rõhutas mõnusa lõikega kleiti, mis istus perfektselt.

Helene Vetik ja Madis Nestor Foto: Erlend Štaub

Helene Vetik suudab alati midagi mõnusat välja mõelda. Kuigi oleme harjunud pigem tema alternatiivset stiili nägema, valis ta seekord hoopis midagi teismoodi. Helene kandis H&M’i ning Moschino koostöös valminud kollektsiooni ning nägi välja glamuursem kui kunagi varem. Samal ajal suutis ta Jeremy Scotti komplekti mitmekesistada mõnusa mütsiga, mis aitas koos punase huulevärviga tema karakterit rõhutada. Peaks mainima, et see valik oli väga riskantne. Disaineri nime karjuvat komplekti valides tekib väga suur oht omapära kaotada. Õnneks sai preili Vetik sellega ilusti hakkama.

Irene Kivi Foto: Erlend Štaub

Suur lemmik oli ka Irene Kivi. Väga seksikas, stiilne ja feministlik kombinatsioon. Oversized pintsak on kõva statement ja Irene kandis selle ilusti ja uhkelt välja. Hoolikalt läbimõeldud jumestus täiendas tervikut ja ei juhtinud tähelepanu kõrvale. Väga julge, tähenduslik ja bravuurikas komplekt. Suur aplaus!

Üldiselt soovitaksin inimestele – eriti seltskonnategelastele – mugavustsoonist välja tulla, julgemaid asju katsetada ja liiga palju teiste arvamuse pärast mitte muretseda.