Inimesed

Jüri Täht: ma ei tea, miks nad „Rohelises raamatus“ minust venelase tegid (8)

LISA KOMMENTAAR

26. jaanuar 2019, 12:07
ju nad pidasid eesnime slaavipäraseks ja et inimene ise ka pärit kuskilt kaugelt Euroopa nurgakesest, siis nii see võiski minna. Kui lombitagustes koolides taotakse pähe nende järjestikuste presidentide nimed ja osariikide pealinnad, siis Euroopa on juba paljudele suur must auk. Nagu meile näiteks Aafrikagi. Ja et sealmaal ü-d ei ole, siis Juri ongi vene nimi. Kahju, muidugi, et sellisest filmist eestlane välja jäeti. Kuid seda enam saaks nüüd mujal meedias seda nüanssi kajastada!
ätt.26. jaanuar 2019, 07:52
Imestada pole siin midagi sest Eesti riiklus on väga noor ja neid alasid on tegelikkuses sajandeid valitsenud teised sh.ka venelased viimased ca 200 aastat.
0dinile25. jaanuar 2019, 20:18
Lurichi ajal Eesti riiki kahjuks ei olnud. Ja muuseas, tsirkusemaadlused polnud mitte riiklikult koordineeritud üritused, vaid eraettevõtmised. Kus iga professionaalne jõumees esindas enamasti vaid iseennast. (Muuseas, Soome maadlejad ei lasknud end mitte kunagi venelasteks tituleerida vaid kuulutasid alati, et nemad on Soomest. Samuti ka Venemaa koosseisu kuulunud poolakadki) Ning kauaks meil seda Eesti Vabriikigi? Varsti oleme kõik mingi Brüsseli ääreprovints ka ametlikult. Euroliidu juhid ei teegi mingit saladust oma kaugeleulatuvatest plaanidest - muuta riikide liit ühtseks liitriigiks.
25. jaanuar 2019, 18:02
kurvale värgile:lääne ignorantide ja l@llpeade pärast ei ole tarvis meil punastada.punastagu ikka need,kes meid venelasteks peavad.muidu aga pole mul selle vastu miskit,et ida-euroopast olen.kah mul asi,mille pärast häbeneda.
paralleel, mis peaks lohutama-le25. jaanuar 2019, 14:52
No eks see ole sama "fenomen", et sommid meid omakeskis ikka ryssädeks kutsuvad---nina all on nad poliitiliselt kotrrektsed!
Odin25. jaanuar 2019, 14:48
Paralleel: Lurich ja Hackenscmitt olid küll eestalsed, aga esindasid Vene tsaaririiki. Jüri Täht on liskas eestlaseks olemisele ka Eesti Vabariigi kodanik.
paralleel, mis peaks lohutama25. jaanuar 2019, 14:43
ka suuri, maailmakuulsaid spordistaare Georg Lurichit ning Hackenschmitti tunti Euroopa ja USA meedias ning spordiringkondades kui "venelasi".
Kurb värk25. jaanuar 2019, 13:43
Sellepärast tegid, et lääne inimesed peavadki meid venelastesks (nii kurb ja ebaõiglane, kui see ka ei ole). Ja Ida-Euroopa on nende arvates põhimõtteliselt üks riik, kus kõik patravad mingis sulla-mulla keeles ja lingua franca on meil vene keel.