Prints Philip 2011. aastal Papworthi haiglast koju sõitmas - sedapuhku kaasreisija istmel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. jaanuar 2019, 10:00

Prints Philip on korduvalt avariisid ja liiklusohtlikke olukordi põhjustanud (3)

Prints Philipi hiljutise autoavarii järel meenutati, kuidas ta oli 1996. aastal oma maasturiga Mercedesele tagant sisse sõitnud, nii et auto muutus kasutuskõlbmatuks.

Mercedese omanik pidi pikalt kaelatuge kandma. Hiljutise kokkupõrke ohvrid, kaks naist, said samuti vigastusi: üks murdis randmeluu, teisel lapiti lõikehaavu. 

Kuid kuningliku Sandringhami häärberi lähistel elavad inimesed kinnitavad, et Elizabeth II abikaasa on samas kandis tihtipeale liiklusohtlikke olukordi põhjustanud. „Ta oleks paar aastat tagasi mu isa Sandringhamis maanteelt äärepealt välja puksinud,“ väitis Charlotte Tuffnelli nimeline naine sotsiaalmeedias. Tuffnelli meelest peaks 97aastane Philip autojuhtimisest loobuma. 

Keegi Nicholase-nimeline mees helistas LBC-nimelisse raadiojaamas ning väitis, et prints Philip oli 1987. aastal tema autole sisse sõitnud. „Ta sõitis täpselt maantee keske ja lobises Kreeka endise kuninga Konstantinosega. Ta ei keskendunud,“ seletas Nicholas, kes toona intsidentist politseisse ei teatanud.

The Guardiani teatel on prints Philip sattunud mitu korda liiklusavariisse ka kuningannat sõidutades, näiteks 1964. aasta juunis. 

Üldsust šokeeris, kui eakas prints tabati kaks päeva pärast hiljutist avariid roolist ilma turvavööta. Politsei tegi monarhi abikaasale hoiatuse. Kõmuleht The Sun paljastab nüüd, et kuninglikel Land Roveri maasturitel on omapära: nad ei anna helisignaaliga märku, kui autos istujal turvavöö kinni ei ole. Lehe andmeil on sõidukitel lülitatud see märguanne välja kuningliku paari palvel. Insaiderite kinnitusel oli põhjus lihtne: Elizabeth II ega tema abikaasa ei taha tüütut piiksumist kuulata.