Emma Fairweather telekanali ITV hommikusaates.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
23. jaanuar 2019, 16:19

Autoavarii ohver nõuab prints Philipi vastutusele võtmist (4)

Prints Philipiga seotud autoavariis randme murdnud naine usub, et Elizabeth II 97aastane abikaasa tuleks vastutusele võtta, kui ta õnnetuse süüdlaseks osutub.

Kaks päeva pärast neljapäeval toimunud avariid, milles printsi juhitud Land Rover külili paiskus, tabati Philip rooli tagant turvavööta. Emma Fairweather, kes oli õnnetuses randmeluu murdnud, nimetab seda Philipist äärmiselt taktituks. Tema arvates pidanuks Edinburghi hertsog pärast üliohtliku õnnetuse põhjustamist mõnda aega järele mõtlema, et selline olukord ei korduks, vahendab The Sun. 

Fairweather sõitis koos oma sõbranna ja tolle üheksakuuse pojaga sinises Kias, millega kõrvalteelt peateele pööranud Philip oma soomustatud maasturiga kokku põrkas. Laps pääses vigastusteta, autot roolinud sõbratar sai lõikehaavu. 

Kahe lapse üksiema Emma on intervjuudes printsile ette heitnud, et too pole temaga ühendust võtnud. Alles neli päeva pärast avariid sai Emma sõnumi ühelt kuninganna õuedaamilt, kes talle Elizabeth II tervitused edastas.

Kui ITV hommikusaate „This Morning“ juht Fairweatherilt küsis, kas Philip peaks süüdlaseks osutumisel vastutusele võetama, vastas ta: „Muidugi.“ Emma seadis kahtluse alla printsi seletuse, et talle oli maanteel ere päike peaaegu horisontaalselt silma paistnud. „Ma ei mäleta, et ilm oleks päikesepaisteline olnud.“ 

Fairweatheri sõnul tuleks printsi ja teda ühtmoodi kohelda. Seaduse silmis peaksid kõik võrdsed olema. „Tuleb langetada otsus, kas me oleme ühest ja samast seisusest või ei.“