Igudesman & JooFoto: Promo
Inimesed
23. jaanuar 2019, 13:07

Muusikalise komöödia suurkujud Igudesman & Joo tulevad taas Eestisse

Maailmakuulsad koomikud ja Youtube'i sensatsioonid Igudesman & Joo tulevad veebruaris oma uue sõuga „And now Mozart“. Meeste unikaalne komöödiat ja muusikat ühendav sõu on tuuritanud pea kõigis maailma suuremates kontsertsaalides ja kogunud Youtube-is sadu miljoneid vaatamisi. 

Koomikud, kes põimivad oma etenduse stand-up komöödia, klassikalise muusika ja popmuusika saabuvad Eestisse juba kolmandat korda, kuid selle show'ga varem siinmail käidud pole, kirjutab etenduse korraldaja Indrek Sarrap saadetud pressiteates. Mehed annavad kaks kontserti – 21. veebruaril Alexela kontserdimajas ja 22. veebruaril Tartus Vanemuise kontserdimajas.

 

Igudesman & Joo duo nimi tuleb kahe virtuoosse muusiku ja koomiku, Alexey Igudesmani (viiul) ja Hyung-ki Joo (klaver), nimedest. Aleksey ja Hyung-ki viimase aja koostöö on viinud neid kokku korduvalt parima filmimuusika Oscaritega pärjatud Hans Zimmeriga, varasemalt ka näitlejate John Malkovichi, Roger Moore’i ja teistega. Muusikalise poole pealt näiteks Billy Joeli, kuid ka klassikalise muusika superstaaride nagu Emanuel Ax'i, Joshua Belli, Gidon Kremeri ja Viktoria Mullovaga ning parimate orkestritega nagu New Yorki filharmoonikud, Viini Sümfoonikud jt. 

Nende loomingu väljaandjaks on Universal Edition, tänu millele kasutatakse nende loodud muusikat paljudes tuntud filmides ning seda mängitakse kõikjal maailmas.