Uku AropFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
23. jaanuar 2019, 11:15

Lisatud ka Lennart Lundve esindaja kommentaar!

KIKI MIKI: aastatagune klubikaklus viib räppar Aropi kohtupinki (12)

Räppar Uku Aropit ootab homme ees eelistung, kus teda süüdistatakse avaliku korra rikkumises. „Ma ei kommenteeri seda, sest mul ei ole infot selle kohta,“ vastab Arop Õhtulehe pärimise peale. 

Koos Aropiga istub kohtupinki ka mehe vend Christopher.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi 25aastane Christopher 2017. aasta 31. detsembril kella 3 ajal öösel Tallinnas Vana-Posti tänaval asuvas ööklubis 30aastast meest rusikaga kaks korda kaela ning näo piirkonda, annab Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius teada. Seejärel jätkas ta kannatanu ründamist ja lõi teda jalaga keha piirkonda ning kaks korda rusikaga vastu pead. Pärast seda, kui 30aastane mees oli Christopheri rünnakust eemaldunud, lõi 29aastane Uku kannatanut kahel korral rusikaga näkku.

Oma tegevusega põhjustasid süüdistatavad kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse, häirisid kõrvaliste inimeste õigusrahu ja turvatunnet ning panid toime avaliku korra raske rikkumise.

Kogu lugu juhtus üle-eelmise aasta lõpus ööklubis Hollywood, kui Arop, tema vend ja räppar Abraham (kodanikunimega Lennart Lundve) kaklema kukkusid. Abraham väitis, et Aropi kamp läks tema juurde ja hakkas ülbitsema, kuigi tema soovis isegi kätt suruda, kirjutas toona Publik. Arop aga rääkis, et Abraham hakkas teda provotseerima ja solvama. Arop palunud Abrahamil solvamine lõpetada, kuid seepeale hakanud viimane solvama ka teisi pidutsejaid ning isegi Aropi mänedžeri Kristina Pärtelpoega. Pärtelpoeg aga ütles, et kaklus sai alguse siis, kui Abraham Aropi venda Chisi jalaga lõi, mispeale viimane Abrahamile tuupi tegi.

„Seekord olen 100% puhas poiss ja politsei, turvamehed ja kaameralint tõestavad seda, peab lihtsalt ootama. Palju on kaklusi Aropi ja tema pundiga? Peaaegu iga nädalavahetus. Palju mul neid on? Väga harva. Viige otsad kokku!“ kommenteeris Abraham.

Abrahami ehk Lennart Lundve esindaja Silver Reinsaar ütleb Õhtulehele, et väide, et Lennart Lundve on Christopher Muhustet jalaga löönud, on vale. „Vägivallatsejateks olid Uku Arop ja Christopher Muhuste. Sündmus muutus vägivaldseks Uku Aropi ja Christopher Muhuste enda initsiatiivil. Tegemist oli otsese füüsilise rünnakuga Lennart Lundve suhtes, tema püüdis end vaid kaitsta, see kõik toimus ööklubi turvakaamerate silme all,“ sõnab Reinsaar.

„Tõele ei vasta ka väited, et Lennart Lundve teisi klubis olijaid solvas. Arvestades, et tegemist oli heategevusüritusega, on sellel avaliku korra raske rikkumise toimepanemine avaliku elu tegelase poolt täielikult mitteaktsepteeritav. Vägivalda tuleb vältida ning vägivallatsejad peavad vastutama enda tegude eest seaduses ette nähtud korras. Sellised sündmused kahjustavad igaühe turvatunnet. Tuntud inimesena võiks Uku Arop pigem olla noortele eeskujuks, tunnistada enda viga ning teha sündmusest õiged järeldused.“

Lisaks süüdistatakse Christopheri veel ühes avaliku korra raskes rikkumises, mis seisnes selles, et 2017. aasta 9. septembril Raplamaal Märjamaa vallas Koluvere teel asuva pubi juures lõi ta 18aastast noormeest vähemalt kolmel korral ilma põhjuseta rusikaga näkku. Samuti lõi ta rusikaga näkku 19aastast meest, kes kukkus löögi tagajärjel pikali. Seejärel lõi ta maas lamanud kannatanule jalaga näkku.