Foto: "Radar" / Kanal 2
Tele
22. jaanuar 2019, 21:20

Jevgeni Ossinovski helistas teda võllaga ähvardanud mehele ja sai jõhkralt sõimata: sa oledki haisev limukas ja kogu muusika! (219)

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski helistas saates "Radar" teda võllapoomisega ähvardanud endisele EKRE liikmele Kristo Saarmannile, kes enda sõnade üle mingit kahetsust ei väljendanud. Vastupidi, Ossinovski sai veelgi värvikama sõimu osaliseks.

"Radar" otsis üles Saarmanni telefoninumbri ja palus Ossinovskil talle kaamerate ees helistada. Telefonikõne kulges järgmiselt:

"Tere, kas Kristo Saarmann kuuleb?"

"Jah."

"Mina olen Jevgeni Ossinovski. Head uut aastat! Te kirjutasite minu Facebooki seinale eelmisel aastal kommentaari, mis kõlab niimoodi: "Odav, haisev, pasane limukas oled, Oss. Sinusugused riigireeturid lõpetavad võllas. Mida varem, seda parem." Mitmed inimesed on soovitanud, et peaksin käsitlema seda kui tapmisähvarust ja sellega tegelema selles võtmes. Mõtlesin, et räägiks teiega enne, et mida te sellega mõtlesite."

"Mis ma sellega mõtlesin... Seal on ju kõik kirjas, mis ma sellega mõtlesin! Ma arvan, et sa tead ise väga hästi, mida ma sellega mõtlesin. Kui sa tahad mu vastu mingit tapmisähvardust teha, siis anna minna! Ajuvaba tegelane."

"Aga kuidas neid sõnu peaks siis tõlgendama?"

"Tõlgenda, kuidas tahad, seal on kirjas kõik. Sa oledki haisev limukas ja kogu muusika!"

"Minusugused riigireeturid lõpetavad võllas, mida varem, seda parem. Mida te sellega mõtlesite?"

"Sellised peakski võllas lõpetama!"

"Ahah."

"Tervele rahvale näkku kusete ja teete veel head nägu seal."

"Okei. Kes meid siis võlla riputab, seda oskate ka öelda?"

"Heh. Seda pead sa ise mõtlema. Ma arvan, et terve Eesti rahvas tahaks sinusuguseid kuradi mädapaiseid sinna üles tõmmata. Ja ma ütlen sulle täitsa ausalt seda ka, et terve Eesti rahvas arvab niimoodi. Sinust ja nendest kuradi punastest sotsirajakatest."

"Aga ilusat alanud aastat! Nägemist."

/---/

Kui "Radar" pakkus välja silmast silma kohtumise, muutus Saarmanni suhtumine leebemaks. "Miks ma peaksin oma nägu näitama?" puikles ta. Sellegipoolest arvas mees, et selline vihkamine, nagu tema väljendas, on Eesti ühiskonnas igati okei.

Jaak Madison arvaldas aga Saarmanni postitust kommenteerides arvamust, et selline sõnakasutus on madal ja mees saab ise oma eksimusest aru ning astub EKREst välja. "Mille pärast ma peaksin erakonnast välja astuma?" imestas Saarmann, kes tänaseks enam EKRE liige ei ole.