SOS Lasteküla hea tahte saadik Stig RästaFoto: Yulia Bogacheva.
Inimesed
22. jaanuar 2019, 15:41

SOS Lasteküla hea tahte saadikuks valiti Stig Rästa

„See on minu poolt mehine rõõm, et Stig on nõus koos meiega Lasteküla missiooni ellu viima ning jagama laiemale avalikkusele sõnumit iga Eestimaa lapse vajadusest armastava pere ja kodu järele,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro. „Noore isana tunnetab ta väga selgelt, et laste kasvatamine nõuab järjepidevust, suurt armastust ja palju aega. Kuid just seda ei ole meie hoolde antud lastele jagatud. Nüüd töötame koos Stigiga, et kõik Eestimaa lapsed saaksid kasvada armastavas peres ning ma usun, et ühe nii loova mehe roll sellel teekonnal saab olema suur.“

Saadiku tiitli võttis Stig vastu eile õhtul SOS Lasteküla traditsioonilisel tänuõhtul, kus tehti suur kummardus lasteküla toetajatele.

„Olen oma elus jõudnud etappi, kus tunnen vajadust ühiskonnale midagi tagasi anda, omalt poolt rohkem panustada. Olen olnud seotud väga paljude erinevate heategevuslike liikumistega, aga miskipärast on just SOS Lasteküla saanud minu jaoks väga südamelähedaseks. Näen siin enda jaoks suurt väljakutset vanemlike hooleta laste hääle kuuldavamaks tegemisel Eesti ühiskonnas,“ avas Stig oma otsuse tagamaid.

Stig Rästa on SOS Lastekülaga seotud juba mõnda aega, vahendab SOS Lasteküla esindaja Annika Remmel.

Eelmisel aastal esines ta Lasteküla tänuõhtul ning suvel andis südantsoojendava kontserdi Põltsamaa Lasteküla kodukohvikute päeval ühe armsa pere koduhoovis.

SOS Lasteküla hea tahte saadiku tiitlit on kandnud Kristina Šmigun-Vähi, Raio Piiroja, Nele-Liis Vaiksoo ja  Heinz Valk. Hetkel täidab hea tahte saadiku ülesandeid ka Ragnar Klavan.

SOS Lasteküla tegutseb viies lastekülas üle Eesti ning lisaks kasvatavad ligi 10 SOS pere vanemliku hooleta lapsi oma isiklikus kodus. Juba 11 aastat aitab SOS Lasteküla ennetustööna raskustes peredel oma bioloogiliste lastega kokku jääda. Programmist on aastate jooksul abi saanud 1100 last.