Printsess ja Kei Komuro teatasid oma kihlumisest 2017. aasta septembris. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. jaanuar 2019, 15:25

Jaapani printsessi pulmad võivad siiski toimuda (1)

Jaapani keisri Akihito vanim lapselaps printsess Mako lükkas mullu pulmad edasi. Algul jäi mulje, et Mako ja tema peig Kei Komuro on oma tunnetes kõhklema löönud. Siis selgus, et viivituse põhjuseks on Kei ema segased rahaasjad.

Mako ja advokaadibüroos assistendina töötav Kei pidid abielluma novembris 2018. Jaapani õukonna reeglite kohaselt pidi printsess seejärel oma tiitli loovutama ja tavainimeseks muutuma. Kuid mullu veebruaris teatasid nad ootamatult, et pulmad lükkuvad 2020. aastasse. Noored väitsid, et vajavad aega, tegemaks ettevalmistusi ning juurdlemaks sügavamalt abielu üle.

Jaapani meedia väitel aga ei lubanud prints Akishino ja printsess Kiko oma tütrel pulmi pidada enne, kui tema peiu ema pole oma finantsprobleeme ära klaarinud. Kei ema oli saanud poja õppemaksu tasumiseks oma toonaselt elukaaslaselt suure summa raha. Mees kinnitanud, et seda ei tule tagasi maksta. Ent kui armusuhe purunes, mõtles Kei ema endine elukaaslane ümber ning nõudis võlga tagasi.

Nüüd on Kei uudisteagentuuri AFP teatel kinnitanud, et ema võlad on klaaritud. Iltalehti andmeil ei saa pulmad siiski enne järgmist aastat toimuda, sest õukonnal on palju tegemist võimuvahetusega. Kevadel taandub keiser Akihito troonist ning võimule tõuseb tema vanem poeg, Mako onu kroonprints Naruhito.