Heidi SarapuuFoto: Arno Saar
Inimesed
22. jaanuar 2019, 12:56

Teatrijuht Heidi Sarapuu pälvib Tallinna raemedali

Teatrijuht Heidi Sarapuu pälvib pikaajalise panuse eest Eesti ja Tallinna kultuuriloolise pärandi dramaturgias jäädvustamise eest raemedali.

Heidi Sarapuu (sündinud 12. aprillil 1944) on MTÜ Teater Variuse juht, dramaturg ja lavastaja alates 1999. aastast. Tema pikaaegne ja viljakas teatritegevus on peamiselt seotud Tallinnaga. Teater Varius on mänginud kultuuriloolisi lavastusi Rootsis, Põhja- Ameerikas, Kanadas ja Austraalias. Heidi Sarapuu on teatrile kirjutanud üle viiekümne lavateksti, lisaks üle kahekümne kuuldemängu Eesti Raadiole.

Heidi Sarapuu on pälvinud Eesti Kultuurifondi aastapreemia lavastuste „Arbujate aegu“ ja „Umbsed tõed“ eest. Samuti omistati talle Põhjamaade kirjanduse tutvustamise eest Eestis Põhjamaade Ministrite Nõukogu esinduse preemia.

2013. aastal tunnustas Vabariigi President Heidi Sarapuud Valgetähe neljanda klassi ordeniga.

Tallinna linnavalitsusele esitas taotluse teatrijuht Heidi Sarapuule raemedal anda abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Raemedal antakse Heidi Sarapuule üle 26. jaanuaril Eesti Rahvusraamatukogu teatrisaalis Variuse teatri lavastuse „Sada ja üks“ esietendusel, Heidi Sarapuu 75. juubeli tähistamisel.

Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule linnapoolse tunnustusena.