Rene VilbreFoto: Arno Saar
Inimesed
22. jaanuar 2019, 12:34

Rene Vilbre „Klassikokkutulek 3st”: filmitegija jaoks on esimene võttepäev vist ikka kõige suurem adrenaliinilaks

Täna esilinastub „Klassikokkutulek 3”, mille niivõrd suurejoonelist edu ei osanud filmirežissöör Rene Vilbre oodata.

Intervjuus Õhtulehele vihjas Brigitte Susanne Hunt, et filmis on ka üks stseen, mida ta ise näha ei taha, kuid kinnitas, et tisse ta ei välguta. Vikerhommikus Taavi Libega vestelnud Vilbre sõnum oli selle kohta konktreetne: „Ma arvan, et sellest võidavad kõik!”.

Kõige erilisem on režissööri jaoks siiski esimene võttepäev. „Filmitegija jaoks on vist ikka esimene võttepäev kõige suurem adrenaliinilaks,” sõnas mees, lisades, et protsess, kus mitte millestki saab miski, on võimas.

Esimese võttepäeva materjali näeb kinokülastaja aga alles kuskil kahekümnendal minutil, sest kõigepealt filmiti ära raskemad stseenid.

Foto: Eliis Õitspuu

„Me muidugi alustasime nagu alati kõige raskematest ja hullematest episoodisest. Vist tantralaagri massistseenid, et oli vaja kohe hakata 50 inimesega opereerima. Nii et ei ole lihtsaks see elu meil tehtud,” meenutas Vilbre võtteperioodi algust.

Libe juhib tähelepanu sellele, et filmis on igasugu põnevaid seiku, näiteks tantralaager ja eesnäärmeprobleemid. „Kui me sikutame filmi pealt ära komöödia koheva teki, siis me räägime nii meeste tervisest kui ka sotsiaalhoolekandest, suhtumisest vanainimestesse. Meil on neid teravaid nuppe selle muheda naeru all ikka päris mitu,” sõnas Vilbre.