Lacuna CoilFoto: Promomaterjal
Saund
22. jaanuar 2019, 12:00

Mustad jõulud tulekul! Eluveitie, Lacuna Coil ja Infected Rain annavad aasta lõpus võimsa kontserdi

Folk-metal'i üks kuulsamaid esindajaid Eluveitie, gooti-metal'i täht Lacuna Coil ning raskemat nu-metal'it viljelev Infected Rain annavad 15. detsembril vägeva kontserdi Tallinnas Rock Cafes.

Varasemalt mitmel korral Tallinnas esinenud Eluveitie loodi 2002. aastal, kui bändi vokalistil Chrigel Glanzmannil tärkas idee liita energiline metal-muusika iidsete keldi kultuurist pärinevate elementidega. Nende esimene stuudioalbum „Spirit“ pälvis koheselt plaadifirma Nuclear Blast tähelepanu ning sealt edasi on bändi saatnud märkimisväärne edu, edastas pressiteate Urban Culture Entertainmenti kommunikatsioonipartner Heidi Ruul.

Itaaliast pärit Lacuna Coil pole metal-muusika austajate jaoks kindlasti võõras nimi. 1994. aastal alustanud bänd on samuti Eestit varasemalt väisanud – viimati möödunud aasta Hard Rock Laagri peaesinejana. Tänaseks on nad välja andnud kaheksa stuudioplaati, millest „Comalies“ sai maineka plaadifirma Century Media enim müüdud albumiks ja „Dark Adrenaline“ jõudis Billboard 200 edetabelis 15. kohale.

Infected Rain on metal-maastikul samuti tuntud nimi, mille taga seisev punt sai tuule tiibadesse 2008. aastal. Moldova nu-metal'i täht on juba varasemalt üles astutud nii Eluveitie kui Lacuna Coiliga. Lisaks on lava jagatud selliste maailmanimedega nagu Dimmu Borgir ning Mötley Crüe.

Kontserti korraldava Urban Culture Entertainmenti esindaja Tanya Korenik tõdeb, et tegemist on kindlasti oodatud üritusega. „Olen äärmiselt uhke, et Tegnatos European 2019 kontserttuur ka Tallinnasse jõuab. Need kolm bändi pole pelgalt muusikatööstuse väärtuslikud pärlid - kõigil neil on Eestis väga palju tõelisi fänne! Lisaks tuleb mainida, et kõigil kolmel bändil on naislaulja ning seetõttu on neilt oodata kindlasti väga elegantset ning meeldejäävat etteastet.“

Piletid 15. detsembril toimuvale kontserdile on saadaval alates homsest, 23. jaanuarist Ticketeris. Fännipiletid tulevad müügile 31. jaanuaril Tallinnas pubis Woodstock ning kaupluses Stanford Music ja Tartus pubis Underground.