"Radar"Foto: Kanal 2
Tele
22. jaanuar 2019, 10:25

Täna „Radari“ erisaates: Eesti on vihkamist täis! (16)

Täna portreteerib Kanal 2 uuriv telemagasin „Radar“ erisaates aina süvenevat vihakõne levikut Eestis. Saates saavad sõna ligi 30 inimest, kelle hulgas on nii tuntud meelelahutustegelasi ja poliitikuid, kes jagavad oma raputavaid lugusid, kuidas neid kommentaariumides, sotsiaalmeedias ja isegi tänaval sõnadega rünnatud on.

„On olnud olukord, kus ma ootasin bussi ja mingi vanem meesterahvas ütles mulle, et mine tagasi Aafrikasse, kust sa tulid, sest meil ei ole vaja neid pagulasi siia Eestisse. Selliseid asju on paar korda olnud juba ja jumala eest, see teeb haiget,” meenutab lauljatar Sissi Nylia Benita.

„Pidevalt ju käivad kommentaarid, et miks sa ikkagi tisse endale ei pane, kuidas sa julged olla artist, kui sul ei ole keha proportsioonis,” räägib tüdrukutebändist La La Ladies tuntud Kethi Uibomägi tema kohta kirjutatud õelatest kommentaaridest.

„Neid unetuid öid on olnud, sest inimeste kriitika ei ole kriitika, vaid see on lihtsalt suvaline lahmimine,” kommenteerib ETV spordikommentaator Alvar Tiisler. Laulja ja näitleja Kristel Aaslaid lisab: „Mida ma teen sellega, et sa arvad, et ma olen loll ja kole lehm? Mis kriitika see on, millega ma saan päriselt ka midagi teha?”

„Radar” püüab saada ka ühendust inimestega, kes sotsiaalmeedias teiste solvamisega ja vihale õhutamisega silma on paistnud, et anda neile võimalus oma teguviisi selgitada. Näiteks helistab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski „Radari” palvel mehele, kes kirjutas tema Facebooki seinale “...sinusugused riigireeturid lõpetavad võllas! Mida varem, seda parem.”

„Radari“ erisaade „Vihkav Eesti“ on Kanal 2s täna kell 20.00.

Vaata saate treilerit siin: