Spice Girlsi praegused liikmed (vasakult) Melanie Brown, Melanie Chisholm, Emma Bunton ja Geri Horner. Foto: PA Wire/PA Images
Inimesed
22. jaanuar 2019, 10:17

PALJASTUS: Spice Girlsi T-särgid valmisid orjatööna (3)

Briti heategevusorganisatsiooni hüvanguks müüdavad Spice Girlsi T-särgid valmisid Bangladeshi vabrikus, kus naistele makstakse 40 senti tunnis ning kus nad enda sõnul kannatavad sõimu ja terrori all.

Comic Reliefi jaoks valminud T-särgid, mis on lauljataride endi disainitud, kannavad kirja #IWannaBeASpiceGirl (Tahan olla Spice Girl) ning maksavad ligi 20 naela ehk 22 eurot. Heategevusfond saab iga särgi müügist ümberarvutatult 13 eurot, edendamaks naiste võrdõiguslikkust. 

 
 
 
View this post on Instagram

#Iwannabeaspicegirl 💋

A post shared by Dame Jessica Ennis-Hill (@jessicaennishill) on

Spice Girls kuulutas, et Comic Reliefi kampaania on neile tähtis, sest võrdsus ja rahvavõimuliikumine on neile alati südamelähedased olnud. Ansambli heategevussärke reklaamis rida kuulsusi, näiteks laulja Sam Smith ja endine kergejõustiklane Jessica Ennis-Hill. 

Ent üks vabrikutöölistest kurtis, et nende palk on nadi ja töötingimused ebainimlikud, kirjutab The Guardian. Töölisi sunnitakse tihtipeale 16tunniseid vahetusi tegema ning kui nad pööraseks upitatud norme ei täida, saavad nad sõimata.  Mõned on sunnitud töötama vaatamata halvale tervisele. 

Üks vabriku omanikke on Bangladeshi autoritaarse koalitsioonivalitsuse minister. Koalitsioon saavutas detsembrikuistel valimistel, mida kriitikud on nimetanud farsiks, 96%se võidu. 

Spice Girlsi esindaja sõnul on lauljatarid uudisest šokeeritud ning kavatsevad isiklikult rahastada kõnealuse vabriku töötingimuste uurimist. Ka Comic Relief väljendas oma šokki ja muret.