Rait KillandiFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
21. jaanuar 2019, 14:14

Eesti Meedia telekanalite juht Rait Killandi koondati: arvasin, et suur lahkumiste ja koondamiste laine on läbi, olen nõutu! (90)

Eesti Meedia telekanalite struktuuris toimus esmaspäeval muudatus ning programmijuhi ametikohale liigub senine telekanalite peaprodutsent Kaspar Kaljas.

Eesti Meedia telekanalite juhiks oli alates üle-eelmise aasta detsembrist Rait Killandi, kes toona finantskriisis telekanaleid päästma paluti. Mees on koondamisuudisest rabatud. „Igal inimesel on kerge pahameel, kui nende töökoht koondatakse. Nii on. Tõenäosus, et see nii juhtub, oli päris suur. Seda on Eesti Meedias varemgi juhtunud. Mina arvasin, et see suur lahkumiste ja koondamiste laine on läbi, et need keerulised ajad on möödas. Aga nüüd on tõesti… olen nõutu!“ ütleb ta.

Killandi sõnul peitub otsuse taga see, et ta on telekanalite juhi ametis suurepäraselt hakkama saanud ning seetõttu ei ole tema teeneid enam vaja. Mehe sõnul ei peitu otsuse taga see, et Eesti Meedia juhatusele tema ideed või juhtimine ei sobinud. „Ma tegin oma töö ära, kõik on okei ja suurepärases korras. Lihtsalt edasi pole vaja teha seda,“ sõnab ta.

Siiski jääb arusaamatuks, miks Killandi koondatakse, kui tema juhtimise all soovitud tulemused saavutati ning tema töökoht senisele telekanalite peaprodutsendi Kaspar Kaljasele antakse. „Ilmselt läks siis liiga hästi, sellist administreeriva juhtimise mahtu on võimalik nüüd vähendada,“ vastab Killandi.

Mehe sõnul tuli koondamisteade temale väga ootamatult ning tal on väga raske töökohalt lahkuda. „Tuli suure üllatusena. Ikka on raske lahkuda, ma valetaks kui ütleksin, et ei ole. Selles mõttes, et nüüd on just saanud meeskond kokku, programm hakanud just ilmet võtma ja tulemused on head. Kulusid on 30% kokku hoitud ja nii edasi. Kõik on hakanud sujuma, aga noh, nii on,“ nendib ta.

30% kokkuhoidu tuli muidugi karmide meetmete kaudu, mis televaatajaid pahandas. Kanal 2 programmist kadusid nii Teet Margna produktsioonifirma saated („Kuldvillak“, „Nädalalõpp Kanal 2ga“) kui seriaal „Naabriplika“, mida toodab produktsioonifirma Kassikuld, ehk produtsendid Ergo Kuld ja Martin Algus.

Sellele, kuidas edasi minna ja millega edasi tegutseda, ei ole Killandi veel jõudnud mõelda. „Uudis on ju nii värske, poolteist tundi vana. Nii kiiresti pole jõudnud mõelda, tegelen praegu praktiliste asjadega, et otsad kokku tõmmata.“ Mehe sõnul jääb ta suure tõenäosusega siiski televisioonimaastikule tegutsema. „No ma arvan küll, kui ma olen olnud üle 30 aasta seal maailmas sees. On suur tõenäosus, et minu oskused on ikkagi kusagil vajalikud. Kui võtta seda töötulemust, mis mul Eesti Meedias õnnestus saavutada, siis küllap ma olen päris hinnaline tegija, kes suudab ka midagi ära teha, mitte kes ei mulise niisama,“ lõpetab ta.

Portaali Diktor andmetel läks Killandi esmaspäeval pärast kahe nädalast puhkust tööle ja sai hommikul teate, et rohkem pole vaja tulla. Esimene tööpäev pärast puhkust jääb ka tema jaoks viimaseks. Loe lähemalt portaalist Diktor.