Saara Aalto jäi mullusel Eurovisionil eelviimasele kohale. Foto: Keit Paju
Inimesed
21. jaanuar 2019, 12:53

Pommuudis Saara Aalto liitumisest Spice Girlsiga on tühi mull?! (1)

Briti kõmuleht The Sun kuulutas reedel, et Spice Girls on teinud soome eurolaulikule Saara Aaltole ettepaneku hakata ansambli viiendaks liikmeks. Soomlased olid vaimustuses ... kuni kohalik ajakirjandus Briti lehe pommuudise tausta uurima asus.

Saara Aalto on brittidele tuttav lauljate televõistluse „X Factor“ 2016. aasta hooajast, kus ta pälvis auväärse teise koha. Mullusel Eurovisionil sünnimaad esindanud Saara figureerib nüüd taas Briti meedias, kuna osaleb staaride jäätantsuvõistlusel „Dancing on Ice“. Äsjase „Frozeni“-teemalise etteastega pääses soomlanna kindlalt edasi.

Ühtlasi läks Saara ajalukku esimese artistina, kes on sel televõistlusel uisutamise ajal laulnud. Seda tegi ta küll vaid oma etteaste lõpuosas. Sotsiaalmeedias on Saarat juba kritiseerida jõutud, kirjutab Daily Mirror. Mitmed kommentaatorid on väljendanud arvamust, et oma lauluoskuse ärakasutamine oli alatu nõks. 

Reedel kuulutas The Sun, et Saara oli lehele „eksklusiivses intervjuus“ kinnitanud: Spice Girls tahab bändist taandunud Victoria Beckhami asemele viiendat liiget ja on kutsunud teda suvisele taasühinemisturneele.

„Saara - Spice'ide superfänn - kavatseb nüüd tüdrukutega vähemalt mõnel kontserdil ühineda,“ kirjutab The Suni ajakirjanik Dan Wootton. "Ta ütles mulle eksklusiivses intervjuus: „Nad tahavad tuuriks viiendat liiget. Ma olin nagu: „Tõesti esitate sellise küsimuse või?“ See on pöörane.“

Kuid Sporty Spice Mel C olevat Saarale kinnitanud: Spice Girlsis on ruumi inimesele, kes tõeliselt lauda oskab. „Mulle tundus uskumatu, et ta niimoodi ütles," õhkas Aalto. 

Helsingin Sanomat: see on juba vana jutt!

Nimekas päevaleht Helsingin Sanomat oli esimene Soome meediväljaanne, kes The Suni uudise kahtluse alla seadis. Ajakirjanik Vesa Sirén juhtis tähelepanu, et The Suni artikkel põhineb tegelikult aastavanusel videointervjuul. Toona polnud Spice Girls oma taasühinemist välja kuulutanud. „Video taaskasutus ja puudulik tsiteerimine ei välista ühtlasi võimalikke hilisemaid läbirääkimisi [Spice Girlsiga ühinemise asjus]. The Suni sõnul oli Aalto neile eksklusiivselt rääkinud, et ta on ühinemas mõne kontserdi esinejatega.“

Spice Girlsi nelik (vasakult): Melanie Chisholm, Geri Horner, Emma Bunton ja Melanie Brown. Foto: VIDA PRESS

Ilta-Sanomat märgib, et Saara on tõepoolest heades suhetes Mel C-ga, kes esines Soome mullukevadises Eurovisioni eelvoorus, mille täheks Aalto oli. Kõnealune vana videointervjuu oli aga pärit veelgi varasemast ajast. Kuid Soome kõmuleht juhib tähelepanu veel paarile seigale, mis on seni märkamata jäänud.

Esiteks on The Suni kaasautor Dan Wootton Saara stammajakirjanik, kes on temast viimase kahe aasta jooksul mitmeid sensatsioonilisi artikleid kirjutanud ja intervjuusid avaldanud. Need on alati positiivse tooniga. Just Woottonile pihtis Saara novembris 2017, kuidas ta oli ootamatult avastanud, et tal on Mikaeli-nimeline poolvend. Wootton nimetas Aaltot ka Eurovisioni sensatsiooniks, ehkki soomlanna jäi mullusel võistlusel eelviimasele kohale, täheldab Ilta-Sanomat. 

Ja teine seik: Saara Aalto ise pole soostunud Soome ajakirjandusväljaannetele The Suni uudist kommenteerima. Suu on lukus ka lauljatari elukaaslasest mänedžeril Meri Sopanenil.

„Ma ei tea ühtki teist soome artisti, kelle esindajalt oleks võimatu saada kas või lühikest vastust artisti karjääri puudutavatele lihtsatele küsimustele,“ märgib Ilta-Sanomate kolumnist Nita Makkonen. Makkoneni sõnul jääb vägisi mulje, et Aalto ja Sopanen on üritanud lauljanna mainet ükskõik mis nipiga upitada.