MetsatöllFoto: Erlend Štaub
Saund
21. jaanuar 2019, 12:02

KUULA | Metsatöll avaldas peagi ilmuvalt albumilt topeltsingli (2)

Metsatöll avaldas topeltsingli „Toona“ ning „Katk kutsariks“. Lood on pärit nende uuelt albumilt „Katk Kutsariks“, mis ilmub 24. veebruaril.

„Katk kutsariks“ on Metsatöllu seitsmes stuudioalbum ning sellel on 12 lugu. Lood on lindistatud 2018. aasta detsembris ja 2019. aasta jaanuaris ning need produtseeris koos bändiga Keijo Koppel. Albumi esikaant kaunistab Jüri Arraku pilt „Inimesed Buboga“.

„See siin on meie esiisade ja -emade maa, mille oleme pärinud koos keele, kommete ning teadmistega. Siin lauldi meie rahvaste esimesed laulud, kuid sepitseti soomaagist ka esimesed relvad. Meie kohus on hoida seda pärandit, kuni elame,” räägib sõnade autor Lauri Õunapuu loost „Toona”.

Lugu „Katk kutsariks” kommenteerib Õunapuu järgmiselt: „Katk hiilib meie hoovi üsna rahulikult, nagu omainimene. Pargib oma ree meie taluõuele ning palub naeratades luba astuda maamehe madalasse rehetuppa. Kui langevad maskid, saame me aru küll, et enam ei anna midagi teha - katku lubadused olid antud tühja, tema loosungid täis valskust. Ning nüüd, meie kaariku kutsarina, on tal justkui vaba voli toimetada meiega nii, nagu on tema äranägemine ja soov. Sest me ise valisime tema tee ja ise ulatasime talle naeratades ohjad. Pidutseme edasi, nagu homset ei tuleks enam eal. Teame siiski sisimas ja sala, et kui katk on lademetes lükanud laibad meie hoovi mädanema, oleme vastutajateks ikka ja ainult meie ise.”

Metsatöllu uue albumi esitlus toimub 23. veebruaril Rock Cafes, kus koos bändiga astuvad üles ka Tiit Kikas ning Eesti Rahvusmeeskoor. Piletid on müügil Piletilevis. „Katk kutsariks“ jõuab poodidesse 24. veebruaril.