Matti Nykänen 2007. aastal Eestis esinemas.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
21. jaanuar 2019, 12:10

Matti Nykäneni südamevalu: „Ma ei tohi oma lapselastega kohtuda ...“ (5)

Endine mägikotkas Matti Nykänen pihib Aamulehti intervjuus oma suurest südamevalust.

55aastane elupõletaja ja laulja, kellel mullu diagnoositi suhkruhaigus, on lehe kinnitusel praegu heas vormis. „Kuramuse hea on olla,“ kuulutas Nykänen intervjuus ka ise ning lisas, et on muutunud varasemast palju kannatlikumaks. 

Suusahüppelegend rääkis oma unistusest hakata teenima sportlaspensioni. Armueluga on kuuendat korda abielus oleval Mattil enda sõnul kõik korras, kuid südames on tal suur mure. „Olen vanaisa, aga ma ei tohi oma lapselastega kohtuda,“ kurtis Nykänen. „Jah, see on väga kurb.“ 

Matti seletas, et lapselaste vanemad ei soovi nende läbikäimist. „Ma tean, et nad hakkavad seda veel kahetsema, ja loodan, et olukord muutub.“

Mattil on esimesest abielust poeg Sami (snd 1987) ja teisest tütar Eveliina (snd 1990). Lisaks on Nykänenil 30aastane vallastütar Anniina. Soome kõmuväljaanne Hymy kirjutas 2011. aasta lõpus, et vallastütar saab peatselt emaks. Toona istus Nykänen parajasti vägivallatsemise eest vangis.

Detsembris 2011 teataski Iltalehti, et Anniina on lapsega maha saanud. Nykäneni vallastütar oli juba varem öelnud, et ei kavatse oma lapsi nende kuulsa vanaisaga kokku viia, sest Matti pole tema elus osalenud.