Prantsuse räppar MHD.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
21. jaanuar 2019, 10:31

Prantsuse räpistaari süüdistatakse jõhkras mõrvas (1)

Prantsusmaa edukamaid räppareid MHD sai süüdistuse 23aastase noormehe julmas tapmises.

The Guardiani teatel arreteeriti MHD (24) eelmisel teisipäeval ning neljapäeval esitati talle ning veel kolmele mehele tapmissüüdistus. Süüdistuse kohaselt oli nelik tapnud 2018. aasta juulis Kirde-Pariisis 23aastase noormehe, keda kohtupabereis nimetatakse Loïc K-ks. 

Politsei andmeil oli ohvrit pekstud jalgade ja rusikatega ning pussitatud. Roim leidis aset 10. ning 19. linnajao jõukude vahelise kokkupõrke käigus ning ründajaid olnud kokku üle kümne. MHD (õige nimi Mohammed Sylla) on pärit 19. linnajaost ning seda numbrit kannab tema album. 

Räppari advokaadi sõnul eitab tema klient osalust kakluses kategooriliselt. Ehkki sündmuspaigalt leiti MHD auto, väidab Elise Arfi, et tema kaitsealuse viibimine kuriteopaigal pole tõestust leidnud. 

Prantsuse räpikuulsused on ennegi vägivallatsemisega tähelepanu äratanud. Mullu suvel läksid Booba ja Kaarise nimeline räpituus ning nende kaaskondlased Pariisi Orly lennujaamas niivõrd ägedalt karvupidi kokku, et kakluse tõttu tuli terminal ajutiselt sulgeda ning mitu lendu lükkus edasi.