Hunt Kriimsilm koos sõpradega 1979. aastal.Foto: Katrin Kallaste/ERR
Inimesed
19. jaanuar 2019, 00:01

Pool sajandit tagasi oma lugudega Eesti Televisiooni ekraanile ilmunud kultushunt kasvatas suureks tuhandeid lapsi

Hendrik Toompere: "Mind Hunt Kriimsilm üldse ei huvitanud, see nukk oli lihtsalt kotis nurgas ja mis siis?!" (13)

„Mind Hunt Kriimsilm üldse ei huvitanud, see nukk oli lihtsalt kotis nurgas ja noh – so what? Mis siis?!“ muigab lavastaja Hendrik Toompere (53), kel oli lapsena eakaaslaste ees tohutu eelis. Teised vaatasid hunti ammulisui Eesti Televisiooni lastesaadetest, Hendrik võinuks sedasama kultustegelast tahtmise korral kodus patsutada, sest nukunäitlejaist isa Hendrik ja ema Maie kuulusid Hunt Kriimsilma telelugude raskekahurväkke. „Minul olid absoluutselt teised huvid, jalgpall ja mudelautod,“ põhjendab Hendrik, miks kultustegelane, kes ilmus ekraanile, kui noor Toompere oli nelja-aastane, talle vähimalgi määral korda ei läinud.

„Mind Hunt Kriimsilm üldse ei huvitanud, see nukk oli lihtsalt kotis nurgas ja noh – so what? Mis siis?!“ muigab lavastaja Hendrik Toompere (53), kel oli lapsena eakaaslaste ees tohutu eelis. Teised vaatasid hunti ammulisui Eesti Televisiooni lastesaadetest, Hendrik võinuks sedasama kultustegelast tahtmise korral kodus patsutada, sest nukunäitlejaist isa Hendrik ja ema Maie kuulusid Hunt Kriimsilma telelugude raskekahurväkke. „Minul olid absoluutselt teised huvid, jalgpall ja mudelautod,“ põhjendab Hendrik, miks kultustegelane, kes ilmus ekraanile, kui noor Toompere oli nelja-aastane, talle vähimalgi määral korda ei läinud.

Seesama nukk, keda väike Hendrik teadis olevat kotis toanurgas, oli algusest lõpuni üks ja seesama. Pika lavakarjääri jooksul laste lemmikut küll kohendati, kuid uuema ja säravama vastu välja ei vahetatud. „Kriimsilm on tõesti originaal, üks ja sama nukk algusest peale,“ kõneles Toompere seenior aastal 2000 Eesti päevalehele hundist, kelle lavaelu algas tegelikult nukuteatrist. „Hunt on tegelikult pärit Nukuteatri kunagisest etendusest, Uno Leiese kirjutatud tükist „Vihavaenlased“ ja ta on kunstnik Raivo Laidre tehtud.“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99