Foto: Vida Press
Inimesed
19. jaanuar 2019, 00:01

Kas on võimalik olla niinimetatud teine naine nii, et keegi haiget ei saaks?

ARMUKESE KULDREEGLID: ole vähenõudlik ja tea oma kohta! (70)

Aasta alguses eetris olnud Vahur Kersna saade Evelin Ilvesest rabas konservatiivsemaid televaatajaid mitte ainult pepu, vaid ka meeldetuletusega, kui kõhklustevabalt haaras endine esileedi endale abielus mehe – „Minul polnud mingeid süümekaid!“ hüüatas Evelin.

Aasta alguses eetris olnud Vahur Kersna saade Evelin Ilvesest rabas konservatiivsemaid televaatajaid mitte ainult pepu, vaid ka meeldetuletusega, kui kõhklustevabalt haaras endine esileedi endale abielus mehe – „Minul polnud mingeid süümekaid!“ hüüatas Evelin.

Tuntud mehe armukestena esimest kuulsuseläigatust mekkida saanuist meenuvad hoobilt ka Vilja Savisaar ja Kati Toots, kes mõlemad suure pauguga skandaali keskmesse sattusid. Kas skandaale on abielumehesse armudes üldse võimalik vältida?

Armumise eest ei ole keegi kaitstud ja moraalijüngritele olgu toonitatud: ära iial ütle iial! Kunagi ei tea, millal sind ennast tabab Amori nool, aga ihalusobjektil on parajasti keegi teine. Toome välja kümme kuldset reeglit, kuidas peaks armuke käituma, et tema enda ja teiste tunded võimalikult vähe kannataksid.

1. Ära parem teegi seda

Kas tõesti pole keegi kunagi kuulnud juttu „Oh, mu abielu on tegelikult ammu läbi“ ja „Elame koos ainult laste pärast“? Kui suur on maailma ajaloos meeste protsent, kelle puhul on sellised väited tõeks osutunud? Ehk ei ole valedes elamise stress siiski riski ja südamevalu väärt? Ning miks peaks teise naise lõhutud unelmatele rajatud elu üldse kellelegi õnne tooma?

Viljale tuli Edgari kahepalgelisus üllatusena?

Vilja Toomast avaldas „Pealtnägija“ erisaates, et armus Edgar Savisaarde ülepeakaela. Edgar oli toona abielus Liis Savisaarega, kes jäi oma mehe salasuhte ajal veel ka uuesti lapseootele. See uudis olnud Viljale rabav üllatus. Kui Vilja ise Edgarist rasedaks jäi, olnud ta enda sõnul valmis tütar Rosinat ka üksinda kasvatama, sest talle tundus, et oma perest loobuda pole mehel plaanis. „Edgar käis üsna harva meil külas. Tal oli ka oma perekond. Ma kirjutasin talle kirja, et sul pole kohustusi ega vastutust meie ees mingil määral,“ väitis Vilja saates.

Hiljem sai temast siiski Edgar Savisaare ametlik abikaasa, kuid loodetud õnne ei tulnudki. Kui Vilja ise petetuks osutus, lõi välja topeltmoraal. „See kõik tegi väga haiget,“ nentis ta, kui temalt küsiti Edgari hilisemate väidetavate armusuhete kohta noorte „vihmavarjuhoidjatega“. Siret Kotkal soovitas Vilja kriitiliselt „peeglisse vaadata“.

Vilja ja Edgar Savisaar 2009. aastal. (Andres Putting / Ekspress Meedia)

Edasi lugemiseks: