Regina Sundejeva, Edvin PetrovFoto: Promomaterjal
Inimesed
18. jaanuar 2019, 15:00

Ansambli Topeltmäng laulja Regina: Sünnega võrdlemine paneb rohkem pingutama (17)

Eelmisel aastal teatas Eesti kuulsaim rahvabänd Patune Pool laialiminekust. See aga ei takistanud bändiliikmeid Edvin Petrovi ja Sünne Valtrit muusikaleiba edasi teenimast. Kui Sünnet võib tänavu aastal näha 24 „Eesti laulu“ poolfinalisti seas sooloartistina, siis Edvin alustas uut muusikaprojekti: ansambel Topeltmäng, mis juba selle lühiksese tegevusaja jooksul on Maarjamaal nime teinud ning kus lisaks Petrovile laulab 19aastane Regina Sundejeva.

Täna õhtul annab Topeltmäng oma esimese avaliku kontserdi Tartus Aleksandri pubis. Rakveres sündinud neiu lõpetas möödunud aastal Kadrina keskkooli ning nüüd tudeerib Tallinna Ülikoolis. Neiu sõnul võtavad ülikooliõpingud hetkel kogu tähelepanu.

Lauluanne avastati Reginal juba lasteaias, kus õpetajad rõhutasid Regina emale Ljubovale, et tütar peab ilmtingimata minema muusikakooli. „Elu jooksul olen laulnud erinevates koorides. Esimene bändikogemus oli põhikoolis koos klassivendadega ansamblis Neo Kalyves,“ räägib ta. 

Esimene avalik esinemine on Reginal siiani meeles. Toimus see emadepäeval lasteaias. Esimene lauluvõistlus toimus aga Tapal, kus tüdruk saavutas oma vanuserühmas esimese koha lauluga „Maiasmoka tša-tša”. Juhendajaks oli tol korral Kadrina keskkooli algklasside muusikaõpetaja Merike Trepp. Lauluvõistluse kuulutuse leidis aga Regina ema, kes tütart osalema julgustas. „Õppisime muusikaõpetajaga laulu selgeks. Mäletan, kuidas emaga köögis tantsusamme harjutasime, et ma laulmise ajal ainult koha peal ei seisaks. Esinemise päev oli põnev ja emotsioone täis,“ räägib Regina. 

Lisaks kaunile lauluhäälele on Regina õppinud viiulit – just selle instrumendiga sai ka Kadrina kunstidekool lõpetatud. „Minu juhendajateks on olnud Merike Trepp algkoolis ning Elene Altmäe põhi- ja keskkoolis. Viis aastat käisime esinemas erinevatel sündmustel Showtrupp Cadenciaga, mida juhendas Marge Mägi. Kaks aastat õppisin vokaaltehnikat, mis andis laulmisele tohutult palju juurde ning seda juhendas Kadri Kask,“ loetleb Regina enda seniseid saavutusi muusikaradadel. Väga suureks toeks on lauljanna sõnul tema ema.

Edvin Petroviga kohtus Regina esmakordselt 2017. aasta detsembris Kose aastavahetusepeol, kus tol korral oli mees veel laval koos Sünnega. „Hiljem võttis ta minuga ühendust 2018. aasta kevadel, uurides lihtsalt minu tulevikuplaane ning tegi 2018. aasta detsembris ettepaneku luua uus projekt, mille nimeks sai Topeltmäng.“

Regina aimas ette, et kui alustab koostööd Edviniga, hakatakse teda koheselt ka Sünnega võrdlema. See aga neiut ei morjenda. „Aimasin, et selline võrdlusmoment võib tulla. Sünnega võrdlemine annab ainult motivatsiooni juurde ning paneb rohkem pingutama.“

Patune Pool ei olnud Reginale sugugi võõras. „Usun, et pole palju eestlasi, kes ei teaks vähemalt mõnda Patuse Poole lugu.“ 

Ansambli Topeltmäng tegevuse eesmärk on lihtne: pakkuda rahvale kaasahaaravat tantsumuusikat! Muusikuna on Reginal palju unistusi ja üks neist hiljuti just ka täitus. Kuigi bändi esimese singli avaldamisest on möödas vähem kui kuu, on kuulajaskond juba aukartustäratav: lugu „Amore Mio“  on Youtube´i keskkonnas kuulatud ligi 200 000 korda.

 

Edvin meenutab, et avastas Regina möödunud aasta Kose aastavahetuse peolt. „Pausi ajal kuulsin esinejate ruumi, et keegi laulab saalis väga vingelt – oli vaja kohe uurima minna, kellega tegu.“ Kuna sellel sündmusel oldi laval vaheldumisi, siis esimene kohtumine oli põgus. „Vahetasime viisakusi ning tegime koos ühe pildi,“ meenutab Petrov. 

Kuigi Patuse Poole repertuaar on ka Edvini sulest pärit, siis Topeltmäng on uus projekt, uue repertuaariga. Kuigi Edvini lavapartneriks on uus särav naine, ei ole muusik suhtlust Sünnega lõpetanud. „Praegu veel suhtleme pea igapäevaselt. Kuigi meid ei seo enam ühine bänd, siis ma ei näe põhjust miks suhtlemine peaks lõppema.“