CarcassFoto: Promomaterjal
Saund
18. jaanuar 2019, 10:29

Hard Rock Laager kuulutas välja esimese peaesineja (1)

28.-29. juunil Vana-Vigalas toimuva Hard Rock Laagri festivali üheks peaesinejaks on Briti ekstreem-metal bänd Carcass. Hard Rock Laagri peakorraldaja Kaido Haavandi sõnul on Liverpooli väärismetalli magnaadid koondnimega Carcass raskemuusikasõprade jaoks üks olulisemaid tegijaid läbi aegade, edastab pressiteates festivali pressiesindaja Heidi Ruul. "Carcass on näidanud iga sammuga uut suunda ekstreem-metal'i arenguteel: 1980. aastatel panid nende esikalbumid "Reek of Putrefaction" ja "Symphonies of Sickness" nurgakivi gore-grind'ile ja hilisemas faasis sai plaadist "Heartwork" meloodilise death metal'i alustala. Patoloogiast inspireeritud terminoloogiaga flirtiv Carcass kehtestas omad reeglid ning hoidis latti pidevalt kõrgel aastani 1996, mil juhe – paljude fännide arvates enneaegselt – seinast tõmmati."

18 aastat varjusurma mõjus kadunukesele aga erakordselt värskendavalt ning 2013. aastal oli Carcass stuudios tagasi, täis noorust ja elutahet. Tõsi küll, koomast väljuti juba varem, astudes lavale 2008. aastal. "Seni viimane kauamängiv "Surgical Steel" on valmistatud täpselt tohtri retsepti kohaselt ja sisaldab kõiki seni inimkatsete käigus edukalt läbi proovitud komponente," lisab Haavandi.

Raskemuusikasõprade suve tippsündmus Hard Rock Laager toimub Vana-Vigala müstiliselt kaunis jõekäärus tuleval suvel juba 18. korda. Traditsioone hoitakse au sees ka sel aastal: kahe päeva jooksul astub kahel laval üles ei rohkem ega vähem kui 22 artisti. Lisaks Eesti metal-bändide paremikule saab kuulda ja näha ka arvukalt välisartiste.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Behemoth, Testament, Phil Anselmo, Lacuna Coil, Katatonia ja paljud teised.

Hard Rock Laager 2019 piletid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ning Circle K teenindusjaamades, Tallinnas klubis Tapper ja pubis Woodstock ning Pärnus ja Tartus kaupluses Muusik.