Around the SunFoto: Promo
Üritused
22. jaanuar 2019, 08:00

„Eesti laulu“ poolfinalist Around the Sun: eelmisel aastal osalesime looga, mille lindistasime pool tundi enne tähtaja lõppu (4)

„Meil on stuudios mugavam töötada kahekesi, kuid avalikel esinemistel oleme koos teiste muusikutega. Tundub, et oleme leidnud enda jaoks kuldse kesktee bändi ja duo vahel,” räägib Around the Sun, kes nimetab end duoks, kuid astub laval üles laiendatud koosseisus.

Õhtuleht on sel aastal „Eesti laulu“ ametlik meediapartner ning toome iga päev teieni üht poolfinalisti tutvustava loo.

 

Millal Around the Sun loodi?

Around the Sunile pani aluse Daniel Rukovichkin 2016. aasta alguses. Teiste bändiliikmetega tutvus ta sotsiaalmeedias ja kontsertidel.

Around the Sun on duo, aga kontsertidel on teiega ka laulja ja teine kitarrist. Kas te ei ole mõelnud, et ka nemad võiksid päriselt osa bändist olla?

Tegelikult on meie bänd suur muusikaline tiim! Tõesti, meie peamised liikmed on kaks Danielit, aga kontsertidel on meiega eri muusikud ja lauljad. Meile meeldib väga erinevate andekate inimestega koos töötada.

Nüüd astuvad meie kontsertidel üles kitarrist Theo ja laulja Alina. Kui me esineme, teeme proovi või veedame niisama aega, oleme me kõik Around the Sun. Seda on näha ka meie võistlusloo „Follow Me Back” videos.

Kuidas te kirjeldaksite bändi muusikat inimesele, kes pole seda varem kuulnud?

Meile tundub, et bändi nimi peegeldab meid muusikaliselt – oleme indie-bänd, kes mängib päikeselist muusikat. Meie eesmärk on oma loominguga tuua inimestele valgust ja positiivsust.

Kombineerime kitarririffe elektroonilise ja akustilise muusikaga ning eksperimenteerime pidevalt. Meile meeldib oma muusikale lisada ka rohkelt atmosfäärilisi heliefekte.

Kas olete ka varem „Eesti laulul” osalenud?

Otsustasime eelmisel aastal viimasel kandideerimispäeval lindistada loo otsast lõpuni telefoni ning selle siis mälupulgale panna. Jooksime kiirelt ERR-i majja, et mälupulk ära anda. Olime peaaegu hiljaks jäämas ja seetõttu hakkasid kõik ajakirjanikud küsima, miks te nii viimasel minutil tulite. Kui vastasime, et lõpetasime loo pool tundi tagasi, ei oodanud me reaktsiooni, mis meid tabas: uudis levis kõikjale, nii et saime sellest olukorrast isegi natukene reklaami.

Millest teie laul „Follow Me Back” räägib?

Ajaga kaasas käivale inimesele on fraas „Follow Me Back” (hakka mind vastu jälgima – ingl. k.) juba tuttav. Laul räägib sotsiaalmeediast – kui oluline see meile on ning kuidas see meie suhteid mõjutab. Kirjeldame loos Instagrami, kus igal inimesel on võimalus helistada, kirjutada või näha kalli inimese pilti. See on ühtlasi suvine ja päikselise tuju lugu.

Mis oli teie esimene reaktsioon, kui kuulsite, et olete poolfinaali pääsenud?

Meie tavapärane õhtune proov oli poole peal, kui veebi ilmus edasipääsenute nimekiri. Kui alguses oli õnnitluste vastuvõtmisel kahtlus ja segadus, siis peagi jõudis see meile kohale. Loomulikult oli meil väga hea meel, et edasi pääsesime.

Võib-olla ei oleks see isegi nii äge, kui me poleks eelmisel aastal oma telefoni lindistatud looga „Eesti laulule” pääseda üritanud.

Mida te „Eesti laulult” ootate?

See konkurss on väga oluline, et luua kontakte ning saada hea lavakogemus. Me loodame saada uusi sõpru ning kogemusi. Ning loomulikult on meeldiv, kui meie muusika tähelepanu saab.

Mis võiks olla „Eesti laulul” teie eelis?

Tavaliselt ei osale sel võistlusel niivõrd palju bände kui sooloartiste. Selle tõttu on meie peamine eelis bändi energia, mis publikule meeldib.

Mis toob teie meelest Eurovisionil võidu?

Arvame, et selleks on vaja palju tööd, proove ja usku iseendasse.

Kas olete mõelnud ka võimalusele, et peategi päriselt Eurovisionile Eestit esindama minema?

Kõik on võimalik ja meie oleme selleks valmis!