Aaliyah American RnB singer Aaliyah (Aaliyah Dana Haughton) performing live at Hammersmith Odeon, London, UK. Aaliyah died in a plane crash in the Bahamas in 2001. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
17. jaanuar 2019, 11:18

Pere ja fännid mälestasid 22aastaselt hukkunud lauljatari

2001. aasta augustis väikelennukiõnnetuses hukkunud USA lauljatar Aaliyah võinuks eile tähistada 40 aasta juubelit.
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aaliyah Haughton (@aaliyahhaughton) on

Pereliikmed ja fännid meenutasid Aaliyah't sünniaastapäeval liigutavate sõnavõttudega.

„Palju õnne, armas ingel!!!“ seisis lauljatari ametlikul Twitteri kontol. Õnnesoovidega ühinesid ka fännid. „Üks kaunimaid ja andekamaid naisi, kes on sel maamunal kõndinud. Kuulan ikka tema muusikat ja kurvastan endiselt, et teda enam meie seas pole,“ säutsus üks Aaliyah' ande austaja ajakirja People teatel. 

„Palju õnne 40. sünnipäevaks, mu südame kuninganna! Ma ei teadnud sind isiklikult, aga mul oli tunne, et ikkagi teadsin. Ma ei jõudnud sinuga isiklikult kohtuda, aga pidasin sind ikkagi oma õeks,“ kirjutas teine fänn.

Aaliyah' vend Rashad Houghton avaldas õe mälestuseks luuletuse.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rashad Haughton Fan Page (@rashadhaughton) on

New Yorgi lauljatar ning veel seitse inimest said surma, kui nende Cessna teel Bahama saartelt Miamisse varsti pärast õhkulendu alla kukkus. Aaliyah oli käinud Bahamal väntamas muusikavideot „Rock the Boat“. 

Oma debüütplaadi „Age Ain't Nothing But a Number“ ilmudes oli Aaliyah vaid 15aastane. Plaadi produtsent oli R. Kelly, kellel tekkis oma protežeega armusuhe ning kes temaga koguni abiellus, valetades dokumentides lauljatari täisealiseks. Kui Aaliyah' vanemad sellest teada said, lasid nad abielu tühistada. 

18. eluaastaks oli Aaliyah' kontol juba kaks hittalbumit. 1996. aastal ilmunud „One in a Million“ tunnistati järgmise aasta juunis kahekordseks plaatinaplaadiks. Lauljanna kolmandat plaati „Aaliyah“ müüdi maailmas üle 2,4 miljoni eksemplari. Postuumselt pälvis Aaliyah sellega 2002. aastal parima R&B-albumi Grammy nominatsiooni. Lauljatar oli tõestanud end ka võimeka näitlejana, mängides filmides „Romeo peab surema“ ja „Neetute kuninganna“.