Paavo Pettai.Foto: Alar Truu
Poliitika
16. jaanuar 2019, 07:34

SUU PUHTAKS! Reklaamiärimees Paavo Pettai räägib, kuidas ta 20 aastat Savisaare rahakuller oli (55)

Reklaamiärimees Paavo Pettai(52) töötas 20 aastat edukalt Edgar Savisaare heaks, olles osa Keskerakonna saladustest, musta raha maale toomises ja valimiskampaaniate korraldamisest.

Pettai tegi esimese Keskerakonna valimiskampaania 1996. aastal ja kuna see läks hästi läbi ja tõi Pettai reklaamiagentuurile ka kenasti raha sisse, sai reklaamiärimehe ja Savisaare koostöö püsivust. Algus oli ilus ja rahaasjad olid korras kuni 2003. aastani, mil Kadri Must(nüüd Simson- toim.) erakonna peasekretäri koha üle võttis ja valimiskampaaniate kulud nii suureks kasvasid, et 2010. aastal olid erakonnal pärast majanduslanguse üle elamist näpud põhjas ja ei jäänud üle muud kui rahadega mustalt skeemitama hakata.

Samal ajal elas Pettai üle kolm isiklikku kriisi– lahutuse naisega ja rahalised kohustused tema ja nende ühite laste ees, raksu minek oma äripartneritega, nutused lood oma peamise kliendi Keskerakonnaga, kes ei olnud maksejõuline.

Pettai sõnul hakkas Keskerakonnaga asi allamäge minema siis, kui Savisaar haigeks jäi.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

Paavo Pettai on olnud Keskerakonnaga seotud 1996. aastast saadik ja suhe erakonnaga lõppes alles 2015. aastal. Selle aja jooksul on mehe arvele kogunenud 18 Keskerakonna valimiskampaaniat. Erakond oli  Pettai  reklaamibüroole reklaamikampaaniate eest võlgu.  2014. aastal andis erakond  Priit Toobali isikus garantiikirja Paavo Pettai firmale. Garantiikiri lubas vajadusel katta Paavo Pettai firma tekkivaid võlgu teiste isikute ees 460 000 euro ulatuses. Dokument anti välja 2. detsembril 2014.