"Su nägu kõlab tuttavalt" finaalFoto: Martin Ahven
Tele
15. jaanuar 2019, 10:28

KODUMAISED ASJAD MÜÜVAD! „Klassikokkutulek 2“ ja „Su nägu kõlab tuttavalt“ olid mullu teles vaadatuimad

2018. aasta tõi televaatajatele nii uusi kui juba tuttavaid kvaliteetseid teleseriaale, meelelahutussaateid ja Hollywoodi tipplinateoseid. Milliseid telesaateid ja filme eestlased möödunud aastal enim järelvaatasid?

Elisa läbiviidud kliendiuuringust selgus, et ligi pooled Elamuse kasutajad leiavad, et maailmade vaade lihtsustas nende jaoks huvipakkuva sisu leidmist ja järelvaatamist sõltumata kellaajast või kuupäevast, saatis pressiteate Elisa meediasuhete spetsialist.

Järelvaatamise möödunud aasta kokkuvõttest selgub, et kõige populaarsem järelvaadatav sisu on jätkuvalt kodumaine ja telesaadete esikümnesse mahub nii muusika- ja meelelahutussaateid kui tõsiseid seriaale.

Vaieldamatult ja üldse mitte üllatuslikult on möödunud aastal eestlaste poolt vaadatuim „Su nägu kõlab tuttavalt” finaalsaade. Läbi terve tänavuse hooaja on saade olnud ülimalt populaarne, olles iganädalaselt enimvaadatud saade Eestis, seda nii lineaartelevisioonis kui järelvaatamises.

2018. aasta statistikast selgub, et muusikasaated on üldiselt eestlastele väga korda läinud. Vaadatuimate saadete esikümnesse maandusid „Eesti Muusikaauhinnad 2018” ja „Eesti otsib superstaari”, „Eurovisioni” lauluvõistluse ning „Eesti laulu” finaalsaated.

Kodumaistest meelelahutussaadetest olid populaarsed „Kuuuurija” ja „Suure tähe väike täht”. Seriaalidest olid järelvaadatuimad „Litsid”, „Pank” ja „Kättemaksukontor”.

Filmidest oli kõige vaadatum „Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused“ ja seejärel üllataval kombel alles möödunud kuul eetris olnud igavene klassik ning nähtavasti paljude eestlaste lemmik „Üksinda kodus 2“. Lisaks olid popid veel kodumaised filmid nagu „Pilvede all: Neljas õde“ ja „Minu näoga onu“.

2018. aasta saadete TOP

1. „Su nägu kõlab tuttavalt“  - TV3

2. „Eesti Muusikaauhinnad 2018“  - KANAL2

3. „Eesti otsib superstaari“  - TV3

4. „Eurovisiooni lauluvõistlus 2018“  - ETV

5. „Litsid“  - TV3

6. „Pank“  - ETV

7. „Eesti Laul 2018“  - ETV

8. „Kuuuurija“  - TV3

9. „Kättemaksukontor“  - TV3

10. „Suure tähe väike täht“  - TV3

2018. aasta filmide TOP

1. „Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused“  - TV3

2. „Üksinda kodus 2“  - TV3“

3. „Viiskümmend halli varjundit“  - KANAL2

4. „Pilvede all: Neljas õde“  - KANAL2

5. „Rohelised kassid“  - TV3

6. „Mees, kes jäi ellu“  - TV3

7. „Üksinda kodus 3“  - TV3

8. „Harry Potter ja segavereline prints“  - KANAL2

9. „Harry Potter ja surma vägised: Osa 2“  - KANAL2

10. „Minu näoga onu“  - TV3

Allikas: Elisa