James ja Pippa Middleton mullu suvel tennisematšil. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
14. jaanuar 2019, 11:30

Kate Middletoni vend võitleb ränga depressiooniga (4)

Prints Williami naisevend James Middleton tunnistab, et on pikemat aega võidelnud depressiooniga ning kaalunud koguni enesetappu.
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

31aastane James pihtis oma süngeimatest hetkedest Daily Maili artiklis. Ta kirjeldas, kuidas ta oli päevade kaupa end tööle lohistanud, klaasistunud pilgul arvutiekraani vahtinud ja koju pääsemist oodanud. "Mind haaras sandistav inertsus. Ma ei suutnud isegi kõige lihtsamatele sõnumitele vastata, nii et ma ei teinudki oma e-kirju lahti. Ma ei suutnud suhelda isegi nendega, keda ma kõige rohkem armastan: oma pere ja lähedaste sõpradega." 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

James nendib end mõistvat, et ta elab privilegeeritud elu. "Aga see ei muutnud mind vähi suhtes immuunseks. Raske on seda seisundit kirjeldada. See pole tühipaljas kurbus. See on haigus, teadvuse vähk," kirjutab noormees, kes räägib avameelselt ka oma teistest hädadest - poisipõlve rängast düsleksiast ning mullu diagnoositud tähelepanuhäirest. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by James Middleton (@jmidy) on

James, kelle õde Catherine ja õemees prints William on vaimse tervise eestkõnelejad, suutis veidi enam kui aasta eest viimaks abi otsida. Arusaamine, et ta võib seda teha, olevat teda täitnud suure rahutundega. Ta kinnitab, et tal on nüüd parem, ning tänab lisaks arstidele oma koeri, kes on tal terveneda aidanud.