Victor Crone ja Stig RästaFoto: Tiina Kõrtsini
Üritused
13. jaanuar 2019, 13:45

Stig Rästa ja Victor Crone’i „Eesti laulu“ võistluslugu lööb Rootsi raadiojaamades laineid (9)

Saates “Hommik Anuga” käisid külas “Eesti laulul” osalevad Stig Rästa ja rootslane Victor Crone. Meestel on põhjust rõõmustada, sest nende “Eesti laulule” kirjutatud võistluslugu on väga populaarne ka rootsi suurtes raadiojaamades.

“Mõned suured raadiojaamad on hakanud seda oma eetris mängima. Seega, kõik meie töö on läinu asja ette,” rõõmustab rootslane. 

“Eestis on ka raske raadiosse muusikat saada, raadiod muudavad viimasel ajal suunda, päris keeruliseks on läinud eesti popmuusikal ka võistelda välismaa lugudega eetriajast. Aga see, et me selle laulu Rootsi suurimasse eraraadiosse saime ja nad veel promosid seda aasta esimesel nädalal kui nädalahitti, see on kindlasti väga suur asi. Nii palju, kui olen kuulnud Victori mänedžeri käest, on see ka rootsis ka päris suur asi, et see lugu sinna sai,” selgitab Stig. 

“Neile meeldib see lugu, see on ka minu jaoks väga suur asi. Rootsi raadiojaamadesse saamine on väga raske,” lisab Victor. Mees tunnistab, et kahjuks ta ei ole veel kodumaal väga tuntud artist: need kes teda teavad, need teavad. “Melodiefestival oli minu jaoks suur asi, aga ma olen viimasel aastal pigem laulukirjutajana tegutsenud.”

Crone, keda tänavu “Eesti laulu” üheks favoriidiks peetakse, tõdeb, et paar aastat tagasi ei teadnud ta Eestist väga midagi, kuid nüüd on tal vähemalt Tallinn juba päris selge. “Nüüd tahaksin ringi vaadata, Tartut, Pärnut ja Hiiumaad külastada,” räägib ta. 

Eesti publikule meeldimiseks ei ole mehel veel plaani paika pandud. “Ma ei saa kedagi sundida, et ma neile meeldiks. Ma üritan lihtsalt hea numbri teha ja seda hästi laulda. Loodan, et laulu sõnum jõuab kuulajateni,” ütleb ta.

Stig ennustab Victorile eesti publiku seas suurt edu. "Minu arust ei ole ta tüüpiline rootslane, ta tundub rohkem eestlasena mulle. Välismaal suhelnud inimesed on ka öelnud, et ta on selline teistsugune tüüp," sõnab ta.