Eurovisioni-eksperdid wiwibloggsist arvustasid "Eesti laulu" esimese poolfinaaali lugusid.Foto: kuvatõmmis videost
Üritused
12. jaanuar 2019, 12:43

VIDEO | Eurovisioni-eksperdid reageerivad “Eesti laulu” esimese poolfinaali lauludele: see lugu oleks töötanud kuus aastat tagasi! (6)

Suurim Eurovisioni-teemaline blogi wiwibloggs kuulas ja kommenteeris "Eesti laulu" esimese poolfinaali lugusid. Osadele võistluslugudele andsid mehed hävitava hinnangu!

1. Inger - “Coming home”

Wiwibloggsi eurolaulueksperdid armastavad Ingeri häält ning võrdlevad seda koheselt Ed Sheeraniga. “Inger on armas ja nunnu! Tahaks teda põskedest sikutada!” Laulu nimetavad eksperdid jõululikuks, kuid küsivad, kas sellel lool oleks piisavalt mõju, et Eurovisionil läbi lüüa? Kas see finaali jõuaks? Ekspertide arvates kõlab Ingeri lugu, nagu laulaks seda keegi Islandilt. Lisaks kutsuvad eksperdid Ingerit asesõnaga “he”, kuigi Ingeri näol on tegu naisega. Aga ehk annab Inger selle neile andeks!

2. Johanna Eendra - “Miks sa teed nii”

Väga hea hääl! Kreemine ja sile, aga selles on kuulda ka veidi nurjatust. Väga moderne ja tänapäevane. Tulevikuhelid. Laul kogu aeg kasvab nagu sõidaks lennukiga aina üles ja ülespoole. Ta näeb väga ilus ja šikk välja. Ta laulab hästi, aga laul ei ole piisavalt suure mõjuga, et Eurovisionil läbi lüüa. Koristades võiksin seda lugu Spotify’st kuulata. Tead, milles on probleem. Romantika, mis siin loos on, ei muutu draamaks, aga mul oleks vaja, et see lugu edasi areneks. “Sul on vaja Veronas kadunud olla (“lost in Verona”), aga selle asemel oled hoopis giidiga ekskursioonil.”

3. ÖED - “Õhuloss”

Kristel Aaslaiu kohta - ta näeb hull välja! Võib-olla ÖED tähendab eesti keeles purjus peaga sõitmist? Või hoopis LSD-d? See video näeb välja nagu õudusfilm, aga kui ma laulu kuulan, on see täitsa okei. See laul on veidi mässumeelne! Ühelt poolt on see piisavlt peavooluline, et paljudele meeldida, aga teisalt on see ebatavaline. Ma ei ütleks, et see on väga hea laul, piiripealselt hullumeelne lausa.

4. Ranele - “Supernova”

Mulle meeldib see keel! Mulle meeldib see ninakus siin loos. Muusikavideo on ka hea. Mulle meeldib see! Veidikene trummi ja bassi! See on äge! See lugu jääb kergelt meelde. Ta vajab kindlasti taustatantsijaid. Klubi jaoks pole remixi vajagi. Produktsioon on heal tasemel. Ta on suurepärane! See on esimene laul, mida tahaks edasi kuulata. 

5. Marko Kaar - “Smile”

Ooo, ta näeb hea välja! Aga upsakas! Mulle meeldib tema falsetis laulmine. See ei ole väga halb lugu! Aga mulle ei meeldi seal videos need naistantsijad sädelevates toppides, see on nii ettearvatav. Aga see laul ei tee mu jaoks midagi. Ta näeb ise ilus välja, aga less is more, kõik need tantsijad on üle pandud. See laul on igav ja minu jaoks ei mõju see kuidagi. 

6. Victor Crone - “Storm”

Ilus hääl! Ilus mees! Mulle meeldib see lugu, see tundub autente. Selles loos pole trikke, traditsiooniliselt üles ehitatud, aga modernse lisandiga. Jaa, see on minu lemmik, perfektne refrään! Ta näeb väga lahe välja, midagi ei ole pingutatud. See lugu on suurepärane! See lugu jääb kummitama. See lugu on fantastiline, meie lemmik kindlasti! See oli imeline. Väga hästi esitatud ja produtseeritud. See lugu on kuuldutest esimene, mille kohta ma mõtlen, et see peaks Eurovisionile minema. 

7. Sandra Nurmsalu - “Soovide Puu”

Selle laulu pealkiri kõlab minu jaoks kui ekskrementide Prantsuse moel küpsetamine (sous vide poo). Ta on alati väga maavälise ja ingli olekuga. Müstiline ja ooperlik. Jällegi kõlab väga jõululikult. Ta näeb välja kui metsanümf. Mul on igav… See lugu viib justkui reisile, näiteks renessansi-laadale. See lugu peaks olema tunnuslugu mingile loodushoiu annetusprogrammile. Eurovisioni jaoks see ei sobi, ta kaob teiste laulude vahele ära. Ma tahan, et Eesti saaks finaali, aga selle looga nad ei saaks sinna. Eurovisioni lood peavad olema suure mõjuga, tekitama suurt emotsiooni, see on taustamuusika. 

8. Jennifer Cohen - “Little Baby El”

Väga Amy Whinehouse’ilik. New Yorki jazzklubilik. See lugu ei ole ettearvatav, mulle väga meeldib! Tema meeldib mulle. Veidikene Tallinlik, Jamaicalik ja New Yorkilik. See lugu on hea. Palju iseloomu, ta on loomulikult väga ilus, pole palju meiki vaja. Kui Lily Allen seda laulu laulaks, oleks see ülemaailmne hitt. 

9. Stefan - “Without You”

Hea hääl! Aeglase ülesehitusega, ootan, et midagi juhtuks. Eurovisionil on vaja iga 30-40 sekundi järgi midagi uut pakkuda, see jääb liiga üksluiseks. 

10. xtra basic & Emily J - “Hold Me Close”

See tüdruk hirmutab mind, kuigi hea hääl. See meenutab UK-muusikat. Refrään ongi ainult muusikaga? See on huvitav, aga selle loo puhul isegi töötab. Ainuke kriitika, mis mul loo kohta on, on see, et see lugu on kuus aastat hiljaks jäänud, see oleks töötanud 2012. aastal. 

11. The Swingers - “High Heels in the Neighbourhood”

See saksofon on väga agressiivne. Mulle see ei meeldi. See on halb. See on nii Broadway’lik. See on piinlik. Ei suuda edasi kuulata 

12. Sofia Rubina-Hunter - “Deep Water”

Selles loos on midagi maagilist, tema hääl jääb kummitama. Produktsioon ei ole hea. Mulle käib see lugu pinda. See kõlab nagu halvasti tehtud “Euforia” instrumentaal. 

Ekspertide lemmikud on esimeses poolfinaali seega Victor Crone, Ranele, Jennifer Cohen ja Inger.