Liina Oja ja Edgar SavisaarFoto: MATI HIIS
Tele
11. jaanuar 2019, 10:09

Savisaare endine nõunik Liina Oja: telesaatest jäid välja tema positiivsed omadused (36)

„Kogu saade oli üles ehitatud toetudes suuresti vaid võimujanule ning pigem ebaõnnestumistele,“ rääkis Edgar Savisaare pikaaegne nõunik Liina Oja ajalehele Pealinn, et „Pealtnägija“ dokumentaalist jäid välja Savisaare positiivsed omadused ning edukad projektid.

Edgar Savisaarest rääkinud „Pealtnägija“ tehtud saates said sõna mitmed inimesed, nende seas ka Savisaarega tihedalt koos töötanud Liina Oja. Tema jutust jõudis aga saatesse kahjuks üsna vähe ja sellegi mõte kontekstis moonutatult. Mis siis välja jäi, mis Kärmasele ei meeldinud?

„Läksin intervjuule teadmisega, et saade tehakse Edgar Savisaarest kui persoonist ja Eestile ajalooliselt tähtsast isikust. Kirjeldasingi pea tund aega kestnud intervjuus Edgarit kui inimest. Tema suurepärast oskust vallata kõnekunsti, retoorikat, semiootikat ja psühholoogiat, võimest kuulata inimesi ja panna tähele neid asju mida teised ei märka, julgust anda noortele otsustamisvabadus ja neid toetada. Tema suurest lugemusest, Edgarist kui lustlikust ja suurepärase huumorimeelega kaaslasest nii tavaelus kui reisidel. Samas mitte teda ilustades, vaid tuues välja ka nõrkused ja keerulisemad iseloomujooned,“ rääkis Oja.

Refereeritud artikli täistekst ajalehes Pealinn.