Kristjan Jõekalda ja Teet MargnaFoto: Teet Malsroos
Tele
10. jaanuar 2019, 15:18

Margna ja Jõekalda kolivadki TV3 eetrisse! (87)

Järgmise nädala kolmapäev jääb saatele „Suur lotokolmapäev: Rooside sõda” Kanal 2 eetris viimaseks. Kanal 2 on kuuldavasti otsustanud vähendada oma eetris produktsioonifirmade toodetud saateid ning teha rohkem oma sisu.

Üks teletegija, kelle saateid kohe mitu eetrist kaob on Teet Margna. Tema produktsioonifirma toodetud saated „Nädalalõpp Kanal 2-ga” ja „Kuldvillak” leidsid oma otsa, kuid „Suur lotokolmapäev: Rooside sõda” näeb edaspidigi. Alates 23. jaanuarist Kanal 2 asemel aga hoopis TV3 eetris ja ikka Kristjan Jõekalda juhtimisel. 

Jüri Pihel ennustas Õhtulehe veergudel mõni aeg tagasi, et ilmselt jäävad Teedu ja Kristjani loto- ja reisisaade siiski Kanal 2 ekraanile (Teet ja Kristjan on kahe kangena käinud mööda maailma reisimas ning oma seiklused ka ekraanile toonud - toim.).

„Need kaks, eriti, mis puudutab Kristjanit, kindlasti tööta ei jää. Teet on rohkem firmaomanik, temal on kindlasti keerulisem. Nad on aastaid koos töötanud ja sellist duot, kus niivõrd efektselt kahe mehe tiim töötab, ma ei tea ühtegi teist näidet Eestis. Ma loodan, et neil läheb hästi, et konkurendi närv ütleb üles ja võtab nad tööle, või tellib saateid. Või isegi rahvusringhääling tunneb nende vastu huvi. Aga mõne nõrgema teletalendiga võib küll juhtuda see, et võib edaspidi õhtuid juhtida,” rääkis Pihel. 

Foto: Kuvatõmmis/kava.ee

Suvel kirjutati, et Teet ja Kristjan on ette võtnud järjekordse reisi, mis sedapuhku viib nad Kasahstani, Kõrgõzstani, Tadžikistani ja Usbekistani. Mehed külastavad reisil nõukaaja vaimu kandvaid riike ning sellest sünnib 12-osaline telesari „Kaks kanget Sovjetistanis“. „Mulle on see esimene reis, kus mu vanemad soovisid saata minuga palju tervitusi omaaegsetele kolleegidele, kuna endise riigikorra ajal neisse riikidesse ikka reisiti ja minu vanematel on näiteks televisioonialaselt seal elavate inimestega oma suhe,“ ütles Kristjan suvel Kroonikale. Varasemalt on kaks kanget reisisaadet teinud Lõuna-Ameerikas, Venemaal, Indias, USAs, Kagu-Aasias ja Soomes. 

Novembris ilmus uudispomm, kui selgus, et paljude lemmik mälumängusaade „Kuldvillak“ läheb Kanal 2 eetris pausile. Kevadhooajal saadet Kanal 2-s ei näe, kuid kanali inimesed rahustasid, et lõplikult saade eetrist ei kao, läheb vaid pausile. Kevadhooajal ei näe „Kuldvillakut“ seepärast, et Kanal 2 tahab tuua eetrisse värskust.

Mõni päev hiljem teatas Kanal 2, et teinegi Margnaga seotud saade, „Nädalalõpp Kanal 2-ga“ pannakse pausile. „See arvamus, et midagi kaob kuskilt ei ole nagu päris korrektne, ükski asi ei kao kunagi lõplikult ära, neid võidakse pausile panna. Iga kanal teeb seda sama asja,“ ütles Eesti Meedia telekanalite juht Rait Killandi Õhtulehele kommentaariks.

Otsused tema toodetud saadete lõpetamise kohta ei tulnud Margnale samaaegselt ja rabasid teda mõlemal puhul kui välk selgest taevast. „Nädalalõpusaate otsus saabus selle aasta viimaste saadete salvestusele eelneval päeval ja „Kuldvillaku“ otsus nädal enne kevadhooaja saadete salvestust,“ ütles Margna novembri lõpus Kroonikale. Lõpetamisotsustest teavitamise vahe oli ainult nädal. Ettevalmistused saadeteks olid Margnal tehtud – inimesed kutsutud-testitud, küsimused koostatud, saated komplekteeritud, tehnika ja salvestusmeeskond tellitud.

Detsembri keskel kirjutas portaal Diktor, et väidetavalt peavad Margna ja Jõekalda väga tihedaid läbirääkimisi TV3-ga. „Me oleme Teedu ja Kristjaniga alati tihedalt suhelnud nii enne kui ka pärast seda, mis Kanal 2-s juhtus. Tegu on ikkagi professionaalsete teleinimestega,“ ütles TV3 programmijuht Raimo Kummer Diktorile kommentaariks.