Mattias Naan, Tigran GevorkjanFoto: Eiko Kink
Inimesed
10. jaanuar 2019, 11:47

PANE NALJALIHASED VALMIS! Koomikud Mattias Naan, Tigran Gevorkjan annavad rahvale ainulaadse stand-up show

Püstijalakoomikud Mattias Naan ja Tigran Gevorkjan esitlevad 24. aprillil Tallinnas, Alexela Kontserdimajas oma värsket stand-up show’d „Nina ja Vunts“, kus humoristid räägivad laval värvikaid lugusid nii elust enesest kui seikasid nende endi sõprusest.

Armeenia juurtega Tigran Gevorkjan räägib, et jõudis stand-upini hetkel, mil nägi viieaastaselt enda vanemaid köögis vaidlemas. „Viisin selle lavalaudadele alles hiljem,“ lisab ta. Mattias Naani esimene kokkupuude püstijalakomöödiaga oli seevastu alles sel aastakümnel. „Stand-upini ma tegelikult väga ilusti ei jõudnudki, vaid pigem pidin ise ennast vägisi sinna vedama, umbes nagu klaustrofoobi liftiga viimasele korrusele,“ muheleb Naan. „Kui see piinarikas liftisõit oli ära tehtud, hakkas pilvelõhkuja aknast päris ilus vaade paistma. Siis meenus, et mul on ju kõrgusekartus ka, nii et siiamaani higistan ja jalad värisevad enne lavale minekut,“ meenutab koomik enda esimest ülesastumist 2012. aastal, aga lisab, et see kõik on suurema eesmärgi nimel.

Lavalaudadelt sai alguse ka Gevorkjani ja Naani vaheline sõprus. „Kohtasin Mattiast esimest korda Comedy Estonia Open Micil 2014. aastal. Ruumis oli kuskil 27 kraadi ja kondents seintel ning Mattias oli pika parkaga laval,“ räägib Gevorkjan. Naan meenutab kõrval, et nägi praeguse lavapartneri swägi juba kaugelt. „Kompleksideta egomaniakk, mis on eesti koomikute turul erakordne ja ebameeldiv nähtus. Aga kui rääkima hakkasime oli vist esimene asi, mis talle ütlesin, et „Sorry, mul tõesti on ainult mündid, rohkem raha pole anda sulle“. Sõbrad ever since (ingl. k sõbrad alates sellest ajast – toim.).“

Suuresti sõprusest on inspireeritud ka aprillis toimuv stand-up show „Nina ja Vunts“, vahendab ürituse pressiesindaja Liisa Lahtmets. „See saab olema segu meievahelisest sõprusest, üksteise räigest tagarääkimisest ja ka täiesti teemavälistest asjadest, sest kõige suurem inspiratsioon on ikkagi elu ja juhtumised meie ümber,“ lubavad koomikud.

Tigran Gevorkjan ja Mattias Naan stand-up show’s ''Nina ja Vunts'' toimub kolmapäeval, 24. aprillil Tallinnas, Alexela Kontserdimajas. 

Ürituse kohta leiad rohkem infot SIIN