SÄÄSTLIK KÜPSETAB TERVELT: „Kadu on päris suur, ehk isegi 40 protsenti,“ arvab Eero Kippa pärast 2,4kilose karpkala fileerimist. „Küllap seepärast armastavadki hiinlased valmistada seda tervena, et pärast saab luude vahelt liha pulkadega hästi kätte." Foto: Robin Roots
Inimesed
12. jaanuar 2019, 00:01

Kalakolmapäev: mida teha valgest kalast? (12)

Maailmas populaarsele Meatless Monday'le (lihavaba esmaspäev – ingl. k.) ja Eestis hoogu koguvale taimetoidu teisipäevale võiks järgneda ka kalakolmapäev. Seejuures ei tohiks unustada ka valgeid kalu. Mida neist valmistada, annab nõu Tallinna teeninduskooli kokandusõpetaja Eero Kippa. 

Maailmas populaarsele Meatless Monday'le (lihavaba esmaspäev – ingl. k.) ja Eestis hoogu koguvale taimetoidu teisipäevale võiks järgneda ka kalakolmapäev. Seejuures ei tohiks unustada ka valgeid kalu. Mida neist valmistada, annab nõu Tallinna teeninduskooli kokandusõpetaja Eero Kippa. 

Kui kala läheb taldrikule terve tükina, siis retseptis toodud kala odavama vastu vahetada ei tasu. Küll aga võib sellise vangerduse teha suppides või paja- ja vormiroogades, arvab staažikas kokk ja Tallinna teeninduskooli kutseõpetaja Eero Kippa. „Näiteks võib koha asemel kasutada pangasiust. Kunagi pidi igal eestlase peolaual olema koha tainas. Samas võib seda teha ka odavamast kalast, kui hea kaste on juures,“ on see Kippa sõnul siiski katsetamise küsimus. 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99