Lady Gaga ja R. Kelly esitamas oma hitti 2013. aasta novembris Ameerika muusikaauhindade jagamisel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
10. jaanuar 2019, 10:30

Lady Gaga palub vabandust koostöö eest R. Kellyga

Lady Gaga seletab, miks ta salvestas koos arvukate seksisüüdistuste objekti R. Kellyga pala, mille pealkiri kõlab tõlkes "Tee, mida tahad (mu kehaga)". Ta väidab, et endise vägistamisohvrina oli tema mõtteviis hägune ja haiglane.

32aastane lauljanna ei nõustunud kõnelema telekanali Lifetime sensatsioonilises kuueosalises doksarjas "Surviving R. Kelly", mis keskendub R&B-tähe väidetavatele seksuaalkuritegudele. Kelly on (52) aastakümneid olnud seksuaalsuhetes alaealiste tüdrukutega ning peab väidetavalt tänini seksiorjade haaremit. Doksarjas saavad hitimehe ja produtsendi ohvrid viimaks sõna. Ka mitmed Kelly endised koostööpartnerid kinnitavad tema kuritegusid.

Lady Gaga katkestas kolmapäeva hilisõhtul lõpuks ometi vaikuse. Ta lubas  eemaldada enda ja Kelly koostööpala “Do What U Want (With My Body)” (2013) nii iTunesist kui teistest striimteenustest. Ta palub vabandust noorpõlve kehva otsuse eest ning selle eest, et varem sõna ei võtnud.

Gaga kinnitas, et toetab doksarjas rääkinud naisi sajaprotsendiliselt. "Ma usun neid, ma tean, et nad piinlevad valudes, ja olen veendunud, et nende häält tuleb kuulda ja tõsiselt võtta," kuulutas lauljanna Instagram Storiesis. Ta nimetab Kelly vastu esitatud väiteid hirmsateks ja õigustamatuteks.

Gaga on rääkinud, kuidas ta 19aastaselt langes seksuaalkallaletungi ohvriks. Nüüd väidab ta, et Kellyga kahasse tehtud laul ja video valmisid süngel eluperioodil. "Tahtsin luua midagi äärmiselt trotslikku ja provokatiivset, sest olin vihane ega olnud  mu enese elus toimunud traumat veel läbi töötanud."

Gaga sõnul annab juba laulu pealkiri mõista, et tema mõttekäik oli toona haiglane. "Kui saaksin oma noorema minaga rääkida, käsiksin tal minna teraapiasse, mida ma sestsaadik saanud olen, mõistmaks seda traumajärgset segadust, mis mind valdas - või kui teraapia mulle või mõnele teisele samas olukorras olijale kättesaadav pole, otsida abi ning rääkida oma katsumustest võimalikult avalikult ja ausalt."

"Ma ei saa ajas tagasi minna, kuid saan minna edasi ning toetada jätkuvalt naisi, mehi ja igast seksuaalidentiteedist ja rassist inimesi, kes on seksuaalrünnaku ohvrid."