Akrojooga soosib inimeste suhtlemist ja usaldamist ning on paaridele hea võimalus teha midagi koos
Inimesed
9. jaanuar 2019, 22:33

50 NIPPI | Akrojooga soosib inimeste omavahelist suhtlemist ja usaldamist

"Joogat harrastades võite muutuda ka igapäevaelus avatumaks," kinnitab akrobaatilist joogat õpetav Ingmar Ploom. Ingmar, mille poolest erineb akrojooga teistest joogastiilidest?

Erineb sellepoolest, et akrojooga praktiseerimiseks on vaja vähemalt kahte inimest. Puudub asendite süstemaatiline kordamine. Pigem toimub tantsulis-akrobaatiliste liikumiste seeria maas lamava partneri väljasirutatud jalgadel või koos püsti olles.

Välisel vaatlusel võib tunduda, et joogaga pole sel üldse mingit pistmist, kuid iga poosi ja liikumise sooritamiseks on vajalik sügava ja rahuliku hingamise kontroll, meditatiivne kohalolu hetkes ja nii enda kui ka partneri keha tunnetus.

Mis on akrojooga eesmärk?

Minu nägemus akrojoogast on, et see pakub ülihea võimaluse uusi inimesi kohata, sest tavaliselt harjutatakse kahe- kuni neljainimeselistes gruppides. Samuti soosib see inimeste suhtlemist ja usaldamist, sest igat liikumist või poosi sooritades on vajalik, et mõlemad partnerid suhtlevad, kuidas nad midagi liigutavad. Üheks paljudest eesmärkidest võiks olla nii enda, kui ka paarilise kehatunnetuse arendamine mõnusas seltskonnas.

Kui palju on Eestis akrojooga harrastajaid?

Täpset numbrit on raske öelda, kuid regulaarseid harrastajaid ehk vahemikus 20-30 ning siis veel paljud, kes mõne algkoolituse või töötoa läbinud.

Mida see sinu elus on muutnud?

Akrojooga on pannud mind märgatavalt rohkem oma keha tunnetama ja tähelepanu pöörama sellele, kuidas ma end liigutan ja hingan. Samuti olen hakanud rohkem jälgima, kuidas teised ennast liigutavad. Arenenud on ka võime visualiseerida erinevaid akrojooga liikumisi enne nende sooritamist.

Kellele julged seda soovitada?

Julgen soovitada kõigile, kes tahavad enda kehaga paremat kontakti luua ja enda füüsilisi võimeid arendada lõbusas ja toetavas keskkonnas. Samuti on see paaridele hea võimalus teha midagi koos, mis soosib teineteise paremat usaldamist ja milles eduelamused on kiired tulema.

Jooga on viimastel aastatel Eestis ülipopulaarseks saanud. Millest see sinu meelest johtub?

Ehk sellest, et võimalusi ja valikuid millegi tegemiseks on palju, ligipääs uuele infole on kordades suurem, kui suudame seda läbi protsessida ning enda tegelikke soove ja olemust on järjest raskem märgata. Usun, et seetõttu on inimesed hakanud otsima viise, kuidas endaga paremat kontakti luua ja stressi maandada. Tihti kaasneb jooga praktiseerimisega paranenud rüht ja suurenenud painduvus, mis võivad üsna soovitud tulemused olla paljude inimeste jaoks.

Paar nõuannet akrojooga filosoofiast, mis inimest igapäevaselt aitaks.

On tõenäoline, et akrojoogat harrastades võite muutuda ka igapäevaelus rohkem avatumaks, sõbralikumaks, usaldavamaks, lõbusamaks ja füüsiliselt võimekamaks.

Mis on sinu enda hea elu valem?

Üritan hoida materiaalsed kohustused ja hinge soojendavad tegevused tasakaalus.

Milline inimene on õnnelik akrojooga vaatenurgast?

Kindlasti individuaalselt väga erinev, aga võib-olla inimene, kes tunneb ennast oma kehas hästi ja vabalt, hoolib oma akropartneritest ja suhtub neisse, nagu ta soovib, et temasse suhtutakse.

Kaheksas Joogafestival toimub 27.-28. juulini Haapsalus ning toob huviliste ettejoogaõpetajad Eestist, Indiast, Hispaaniast ja USA-st. Üks neist on kindlasti ka  akrojoogaõpetaja Ingmar Ploom.