Jüri RatasFoto: Robin Roots
Eesti uudised
9. jaanuar 2019, 19:12

Ratas vannub, käsi südamel, et annetas oma raha ega teadnud mustast rahast (100)

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas vandus Keskerakonna rahastamisskandaali kommenteerides käsi südamel, et 2006. aastal Tallinna linnapea rollis annetatud 41 840 krooni pärines tema palgast ja ta ei ole musta raha liikumisest teadlik, kirjutab Postimees.

Meedias on suure tähelepanu all 2006. aasta, mil ka praegune peaminister Keskerakonnale suuri annetusi tegi. Ratas on öelnud, et tema ei olnud 2006. aastal tehtud annetustega kursis.

Endine keskerakondlane Evelyn Sepp ütles ERRile, et tal on raske uskuda, et Ratas erakonna rahade liikumisest teadlik polnud.

„Erakondade rahastamine on olnud kõike muud kui läbipaistev ja ma arvan, et siin praktikad ei erine karvavõrdki erakondadel,'' ütles Sepp ja lisas, et see on tavaline, kui keegi toob kuskilt raha ja see jagatakse annetuste kaudu erakonnale andmiseks laiali. Endine poliitik tunnistas, et on ka ise varjatud annetusi teinud.

„Üldiselt erakonna juhatuses olevad inimesed ei saa olla nii naiivsed, et mitte öelda rumalad, et nad ei suuda kaks pluss kaks kokku lüüa. See ei ole tõenäoline, et ta ei teadnud, kuidas erakonna kulud ja tulud tekivad,'' sõnas Sepp.