"Minu imeline muutumine"Foto: TV3
Tele
9. jaanuar 2019, 13:59

TV3 VIDEO | Saates „Minu imeline muutumine“ teeb Merike läbi ajaloo kalleima muutumise (4)

„Minu imeline muutumine“ alustab uue hooajaga juba täna õhtul. Ülekaaluline Lõuna-Eesti naine Merike teeb telesaates läbi 13 operatsiooni. Tänane muutus on saate ajaloo suurim ja kallim töö.

45aastane Merike kasvatas neli last üles üksikemana, ema eest oli ta ka enda paljudele õdedele-vendadele, vahendab TV3 avalike suhete juht Kadi Poll saadetud pressiteates. Lõpuks sai aga tema jaks otsa. Mitte sellepärast, et kohustusi oleks liiga palju vaid sellepärast, et Merike ise on liiga suur – lühikesekasvuline naine kaalub lausa 142 kilo! Kadunud on jaks, raske on liikuda, vererõhk on tõusnud ja valud muutuvad järjest painavamaks. Kõik see on seotud tema meeletu ülekaaluga.

„Kui ma tahaksin alumisest kapisahtlist midagi võtta, ma ei saa näiteks laskuda põlvili – põlved valutavad, pahkluu ei paindu – kui saad lõpuks alla sahtli juurde, siis tagasi püsti ei saa. Ka lilli riiulil kasta ei saa, tabureti otsast, vaevalt! Minu jaoks on ka igapäevatoimingud rasked, midagi teha ei saa, isegi trepist alla minek on suur ettevõtmine, liigesed ja vererõhk – kõik annab tunda. Ühesõnaga, tervis paigast. Riideid ka ei leia. Kui Soomest keegi mulle riideid toob, siis rinnahoidja tuleb toojal endale pähe proovida, kui üks korv toojale mütsiks läheb, siis sobib see ka mulle rinnahoidjaks. Eestis suurte inimeste riideid eriti pole ka, Soomest mulle riideid ostes peab näiteks tuunika mu vend endale selga panema ja vaatama, et oleks ikka piisavalt suur. Tekibki masendus. See väsimus, valu, see valu närib ja närib ja närib. Ja õhtune söömine on minu puhul kõige jubedam – see kasvatabki minu puhul kõige rohkem kaalu,“ sõnab Merike.

Lõpuks ei olnudki Merikese jaoks enam muud võimalust, kui saade "Minu imeline muutumine". Kõik sugulased ärgitasid teda selles osalema, kuni ta lõpuks kandideeriski. Merikest ootas seejärel ees kaks aastat muutumist – 13 operatsiooni, lisaks uued hambad. Merike ise ütleb, et tal on nüüdseks ka uus elu!