Siret Kotka-RepinskiFoto: Jörgen Norkroos
Tele
8. jaanuar 2019, 15:44

Savisaarest dokumentaalfilmi teinud Mihkel Kärmas: üks teema oli Siret Kotkale nii hell, et ta lahkus pisarsilmil intervjuutoolilt (10)

Ajakirjanike Mihkel Kärmase ja Anne Raiste koostöös jõuab kolmapäeva õhtul eetrisse dokumentaalfilm Edgar Savisaarest. Kuigi Savisaar ise filmi jaoks intervjuud andma ei nõustunud, räägivad mitmed temale lähedal seisnud isikud. 

Filmis räägitakse ka Savisaare eraelulisest poolest. ETV-s jooksvas promoklipis saab näha näiteks seda, kuidas Savisaarega kunagi lähedaselt läbi käinud Siret Kotka pisarsilmil intervjuutoolilt lahkub. "Üks teema oli talle nii hell, et see tekitas temas sellise reaktsiooni. Ma saan rahustuseks öelda, et olles ennast pisut kogunud, ta naaseb ja räägib, mis temas selle emotsiooni esile kutsus. See oli just üks isiklikum kokkupuude Edgar Savisaarega," avas Kärmas ERR Menule veidi tagamaid.

Emotsionaalseid hetki Kärmase sõnul saatesse aga jagub. “On naljakaid kohti ja kurbi kohti. Näiteks on erakordselt dramaatiline see, kui tal 2015. aasta kevadel oli suur koomasse viimise episood," kirjeldas Kärmas, et saates võetakse üksikasjalikult lahti Edgar Savisaare haigestumine 2015. aastal.

“Pealtnägija. Edgar Savisaar” on ETV eetris kolmapäeval kell 20.00.