Yann Moix Foto: VIDA PRESS
Inimesed
8. jaanuar 2019, 11:20

Tuntud kirjanik: üle 50aastaseid naisi ei saa armastada! (286)

Prantsuse kirjanik Yann Moix on põhjustanud skandaali oma väitega, et ta poleks suuteline armastama 50aastast või vanemat naist. Ise on Moix 50aastane.

Moix ütles ajakirja Marie Claire intervjuus, et tema silmis on 50aastased naised liiga vanad. "Eelistan nooremate naiste keha, muud midagi. Ja kõik. 25aastase naise keha on erakordne. 50aastase naise keha pole üldse erakordne."

BBC Newsi teatel on autori kommentaarid põhjustanud sotsiaalmeedias ohtrat poleemikat. Prantsuse koomik Marina Foïs viskas Twitteris nalja, et tal on veel üksnes aasta ja 14 päeva aega Moix'ga magada - ta saab peatselt 49.

Üks Twitteri kasutaja pilkas Moix'd, väites, et üle 50aastased naised ohkavad tema kommentaari peale kergendusest, kirjutab BBC News. Mitmed küpses eas naised avaldasid protestiks kirjaniku sõnade vastu fotosid oma kehast. Näiteks ajakirjanik Colombe  Schneck postitas (ja hiljem siiski kustutas) foto oma tagumikust. "Voila, 52aastase naise tuharad ... oled sa alles idioot, sa ei tea, millest sa ilma jääd ..." kirjutas ta.

Mitmed avaldasid Moix' sõnade halvustamiseks fotosid 49aastasest Jennifer Anistonist ja 52aastasest Halle Berryst.

The Guardiani teatel on Moix oma arvamuse kaitseks sõna võtnud. RTLi raadiointervjuus ütles kirjanik, et tema naistemaitse pole kellegi teise asi ning ütles lihtsalt oma ausa arvamuse välja. "See pole mulle uhkuseasi, see on peaaegu nagu needus. See pole minu süü. Me ei vastuta oma maitse, oma kapriiside ja kalduvuste eest. Ma pole siin selleks, et epistlit lugeda."