Kevin Spacey 7. jaanuaril Nantucketi kohtu ees. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
8. jaanuar 2019, 11:00

Spacey ei tunnistanud end teismelise poisi käperdamises süüdi (4)

Endine "Kaardimaja" täht Kevin Spacey astus eile Nantucketi saarel kohtu ette, süüdistatuna 18aastase poisi seksuaalses ahistamises. Superstaar ei võtnud süüd omaks.

Daily Maili teatel olid 59aastane näitleja ja tema advokaat saabunud Massachusettsi osariigis asuvale saarele eralennukiga. Endine telediktor Heather Unruh väidab, et kahekordne Oscari laureaat käperdas 2016. aasta juulis Nantucketi restoranis tema poega, kes oli toona 18aastane. Eelnevalt olevat näitleja poisi purju jootnud.

Kohtusüüdistus ei paistnud Spaceyt morjendavat: ta naeratas kohtusaali astudes laialt. Enne oli teda nähtud advokaadiga nalja viskamas. 

Spacey andis teada, et ei tunnista end seksuaalses ahistamises süüdi. Kohtunik teatas, et ta ei tohi väidetava ohvri ega tolle pereliikmetega kontakti võtta. Vastasel juhul ootab teda 90päevane vabadusekaotus. Juhtum tuleb uuesti arutusele 4. märtsi, kuid filmitäht ei pea istungil ise osalema.

Kohtusaalist suundus Spacey otse lennuväljale ning naasis oma Baltimore'i häärberisse. TMZ.comi teatel oli näitlejal koju jõudmisega niivõrd tuli takus, et Washingtoni liikluspolitsei võttis ta mõni tund hiljem rajalt maha ja tegi talle kiiruse ületamise eest hoiatuse.

Esimene süüdistus alaealise seksuaalses ahistamises tabas Spaceyt 2017. aasta oktoobri lõpus. Toona väitis näitleja Anthony Rapp, et oli olnud 14aastane, kui Spacey talle ligi tikkus ja seksuaalvahekorda üritas. Skandaal läks Spaceyle maksma "Kaardimaja" rolli. Sestsaadik on superstaari süüdistanud ahistamises ligi 20 meest, nende seas Norra printsessi Märtha Louise'i eksabikaasa Ari Behn ja filmitäht Richard Dreyfussi poeg Harry, samuti kaheksa "Kaardimaja" võttegrupi liiget.