Sandra VabarnaFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
7. jaanuar 2019, 18:35

Sotsiaalmeediast aastaks pausi võtnud Sandra Vabarna: „Olen väga kergesti sõltuvusse sattuv inimene ja nutimaailm on väga sõltuvust tekitav" (1)

Möödunud aastal otsustas muusika Sandra Vabarna, et teeb aastaks sotsiaal- ja veebimeediast pausi ja puhkab liigsest infomürast. See tähendas seda, et ta ei postitanud oma Instagrami kontole pilte, ei andnud intervjuusid ega figureerinud muul moel avalikkuse ees. Erandiks oli kõik Trad.Attack!-iga seonduv. Nüüd on see aasta läbi ja oma Instagramis teeb ta kokkuvõtteid.
View this post on Instagram

Kuidas möödus minu aastane puhkus sotsiaalmeediast ja muust meediast? 🤔 IMELISELT!😈 Facebookis ja oma siinsel Instagrami kontol ei käinud kordagi.🏆Online meediat lugesin umbes 2 kuud tervest aastast. Iga natukese aja tagant sain aga jälle aru, kui palju mõttetut müra ja kontekstist välja rebitud klikimagneti pealkirjaga uudiseid seal on ja tegin pausi. Kui aga kuulsin heast artiklist, siis läksin lugesin seda paberlehest või ostsin artikli internetist🗞Instagrami naasesin ühe töökonto alt kevadel, aga püüdsin seal ainult tööasju ajada. 👩‍💻KOKKUVÕTTEKS võin öelda, et see aasta oli väga värskendav ja silmiavav!😏Oli selline tunne nagu hingaks kogu aeg värsket õhku. Oli kerge ja selge olla ja nii vaim kui keha puhastusid.🌿Ei mingit infomüraga väsitamist, pidevat telefoni näppimist ega tuhinat pildistada, et seda siis jagada. Ja miski ei jäänud tegemata või kogemata! 🙌Suurepärane tunne, kui sa oled vaba vajadusest, kohustusest ja sõltuvusest kogu aeg jälgida, mis virtuaalmaailmas ja meedias toimub. 🤗Jah, võiks ju lihtsalt mõistlikuse piires kõike kasutada, aga ma olen väga kergesti sõltuvusse sattuv inimene ja nutimaailm on väga sõltuvust tekitav. Ma näen, et see probleem on kahjuks väga paljudel!🙄 KUIDAS EDASI? Olen palju teadlikum ja targem sotsiaalmeedia ja meedia tarbija.😎 Oskan nautida elu (õhtusööke, kohtumisi, vaba aega, trenni tegemist, järjekorras seismist...😉jne) nii, et ma ei pea kogu aeg kontrollima oma telefoni või tundma vajadust igat hetke jagada. Tean, mis hetkel tekib mul info üleküllus ja proovin sellest hoiduda.😼Ja loomulikult soovin rohkem vaadata inimestele silma ja pidada päris vestlusi! 🥰Vaatame, kuidas õnnestub!🙂 Foto: @krxxt_tarkmeel ajakirjale @annestiil jaanuar 2019 Stiil: @kokoflanell @katstudiobrand Meik: @piretsootla Soeng: @liisalilienthal #2019 #nutisõltuvus #facebook #instagram #puhkus #vaimnetervis #meedia #sotsiaalmeedia

A post shared by Sandra Vabarna (@sandravabarna) on

„Kuidas möödus minu aastane puhkus sotsiaalmeediast ja muust meediast? IMELISELT! Facebookis ja oma siinsel Instagrami kontol ei käinud kordagi. Online meediat lugesin umbes 2 kuud tervest aastast. Iga natukese aja tagant sain aga jälle aru, kui palju mõttetut müra ja kontekstist välja rebitud klikimagneti pealkirjaga uudiseid seal on ja tegin pausi. Kui aga kuulsin heast artiklist, siis läksin lugesin seda paberlehest või ostsin artikli internetist.Instagrami naasesin ühe töökonto alt kevadel, aga püüdsin seal ainult tööasju ajada,” kirjeldab ta möödunud aasta meediatarbimist.

„KOKKUVÕTTEKS võin öelda, et see aasta oli väga värskendav ja silmiavav! Oli selline tunne nagu hingaks kogu aeg värsket õhku. Oli kerge ja selge olla ja nii vaim kui keha puhastusid. Ei mingit infomüraga väsitamist, pidevat telefoni näppimist ega tuhinat pildistada, et seda siis jagada. Ja miski ei jäänud tegemata või kogemata! Suurepärane tunne, kui sa oled vaba vajadusest, kohustusest ja sõltuvusest kogu aeg jälgida, mis virtuaalmaailmas ja meedias toimub. Jah, võiks ju lihtsalt mõistlikuse piires kõike kasutada, aga ma olen väga kergesti sõltuvusse sattuv inimene ja nutimaailm on väga sõltuvust tekitav. Ma näen, et see probleem on kahjuks väga paljudel!” teeb ta kokkuvõtte oma kontol.

„KUIDAS EDASI? Olen palju teadlikum ja targem sotsiaalmeedia ja meedia tarbija. Oskan nautida elu (õhtusööke, kohtumisi, vaba aega, trenni tegemist, järjekorras seismist...jne) nii, et ma ei pea kogu aeg kontrollima oma telefoni või tundma vajadust igat hetke jagada. Tean, mis hetkel tekib mul info üleküllus ja proovin sellest hoiduda. Ja loomulikult soovin rohkem vaadata inimestele silma ja pidada päris vestlusi! Vaatame, kuidas õnnestub!” läheb ta alanud aastale vastu positiivse suhtumisega.