Beyoncé ja Jay-ZFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. jaanuar 2019, 14:00

Beyoncé ja Jay-Z video aitas Louvre'il püstitada kõigi aegade külastusrekordi

Louvre'i kunstimuuseum teatas, et 2018. aastal oli tema külastajate arv tõusnud 10,2 miljonini. Võrreldes 2017. aastaga oli kasv 25%. Põhjuseks peetakse Beyoncé ja Jay-Z muusikavideot.

Artsy.neti teatel püstitas Louvre mullusega oma kõigi aegade külastusrekordi. Varasem rekord oli pärit aastast 2012, mil kunstimuuseumi käis uudistamas 9,7 miljonit inimest. Kuid Louvre'i kinnitusel purustati nüüd lausa kõigi maailma muuseumide külastusrekord. 

Pressiteates seletatakse Louvre'i säravat aastat küll hittnäitusega “Delacroix (1798–1863)”, mis oli ise rekordipurustaja, ning terrorihirmu järgse turismi taashoogustumisega. Kuid Artsy.neti hinnangul võib Louvre'i populaarsuse kasv olla seotud Beyoncé ja Jay-Z videoga "Apeshit", mille kuulus paar Louvre'is üles võttis.

The Cartersi klipis said ohtralt eetriaega muuseumi meistritööd eesotsas da Vinci "Mona Lisaga". Hulgaliselt meeme ja gif'e sünnitanud "Apeshit" äratas kindlasti noorte fännide huvi Pariisi kunstivaramu vastu - video põhjal lõi muuseum isegi spetsiaalse ekskursiooni. Pressiteate andmeil olid mullu enam kui pooled Louvre'i külastajad alla 30aastased ning ligi viiendik lausa alla 18aastased.