Ed SheeranFoto: Reuters/Scanpix
Saund
5. jaanuar 2019, 10:36

Ed Sheeran peab plagiaadisüüdistustega kohtu ette astuma

Inglismaa lembelauliku Ed Sheerani jaoks on 2019. aasta halvasti alanud. Mees peab astuma kohtu ette, et kaitsta oma hitti "Thinking Out Loud", mis on väidetavalt plagiaat.

Kohtuasja algatasid Ed Townsendi järeltulijad, kes arvavad, et Sheerani hitt on vägagi sarnane Marvin Gaye looga "Let's Get It On", mille kaasautor Townsend oli. Ed Sheeran lükkas kõik süüdistused tagasi ja väitis, et pole midagi kopeerinud, kirjutab Reuters. Matkimissüüdistuse alla on varem langenud ka tema palad "Photograph" ja "Shape Of You". Lisaks Sheeranile on kohtu all ka tema laulu kaasautor Amy Padge, plaadifirma Atlantic ja Sony/ATV Music Publishing.

Kohtunik Louis Stantoni meelest on kahe loo vahel olulisi sarnasusi, näiteks bassi- ja trummikäik. Samas sõnas ta, et inimesed on lahkarvamusel, kas loo "Let's Get It On" rütm on liiga harilik, et see vääriks autoriõigustega kaitsmist.

Kuigi Sheeran palus kohtunikul kohtuasja ära lõpetada, ei olnud ta sellega nõus. Nüüd peab otsustama vandekohus, kas Sheerani lugu on Gaye hitiga liiga sarnane või mitte.

Hiljuti jõudis lõpule pikaleveninud autoriõigusvaidlus Robin Thicke'i ja Pharrell Williamsi laulu "Blurred Lines" pärast. Marvin Gaye omaksed süüdistasid tandemit laulja pala "Got to Give It Up" plagieerimises. Kokku kohustuvad Thicke ja Williams maksma Gaye pärijatele viis miljonit dollarit.