Inimesed

Surmad piiblis – ebaloomulikud ja jäledad (19)

LISA KOMMENTAAR

religioonide huviline5. jaanuar 2019, 11:20
Tegelikult on Jumala hingepeal märksa rohkem inimelusid kui too 2,4 või 25 miljonit. Juba ainuüksi see suur veeuputus. Sest arvestades inimeste tollast 800-900 aastast keskmist eluiga võis uppunud rahvastikku olla kümnetes, tõenäoliselt isegi sadades miljonites. Teiseks loodi Eedeni inimesed algul surematutena. Surelikeks muutis ja surmale määras nad Jehoova ise, ühe teatava õunaraksus käimise eest. Aga üldse olevat läbi aegade homo capiense maailmas elanud umbkaudu vähemasti 20 miljardit. Kes on kas surnud või surevad varsti.
to Möller5. jaanuar 2019, 11:10
Kustkohast sina seda tead? Miks saniimoodi arvad? Oled sa siis suematust kogenud või? Sa lihtsalt peab ideaaliks ning absoluudiks seda olukorda, mis valitseb meil praegu. Aga kas mõni teine variant, näiteks suremaus ei võiks olla äkki veelgi parem?
to Sinu nimi5. jaanuar 2019, 11:07
Patu ja kurjuse tõi inimkonnale Saatan. Aga ka Saatan ise oli üks Jumala loodud olenditest. Endine peaingel. Ainut et praaktöö, kes talle määratud ametist ning tegevusest lahti ütles ja omapäi tegutsema asus. Järelikult on ta ebatäiuslik looming, mille juhtblokk ja kontrollmehhanism rikki läks. Seega, meistrimehe enda näpuviga.
jätkame5. jaanuar 2019, 11:00
Koraani pani kirja prohvet Muhamed peaingel Gabrieli dikteerimise järgi. Kes omakorda tsiteeris talle Allahi enda mõtteid seisukohti. Ja nende moraali ning käskude järgi tulebki kõik uskumatud ja valeusulised p e a jagu l ü h e m a k s teha.
Ja taas on moderaator jaol.5. jaanuar 2019, 10:58
Nii et Stalin trumpas mõrvade alal nii Jehoova kui ka Saatana üle? Muuseas, need teistsugused, (ilmselt mõtled saabunud uuseurooplasi) piiblit ja selle moraali ei tunnusta. Neil on oma pühakiri -Koraan!
to neh5. jaanuar 2019, 10:57
Nii et Stalin trumpas mõrvade alal nii Jehoova kui ka Saatana üle? Muuseas, need teistsugused, (ilmselt mõtled saabunud uuseurooplasi) piiblit ja selle moraali ei tunnusta. Neil on oma pühakiri -Koraan! Mille pani kirja prohvet Muhamed peaingel Gabrieli dikteerimise järgi. Kes tsiteeris talle Allahi enda seisukohti. Ja nende moraali ning käskude järgi tulebki kõik uskumatud ja valeusulised pea jagu lühemaks teha.
Huvitav, huvitav5. jaanuar 2019, 10:51
Kõikvõimas ning igavene Jumal peaks olema vaba igasugustest inimlikest madalatest kirgedest ning emotsioonidest. Sealhulgas ka vihahoogudest või raevust. Tema aga uputasära kogu Noa-eelse inimsoo. Teiseks, inimene oli ju jumala enda kätetöö, tema meistriteos. Ja kui see aia taha läks ja välja kukkus soovitust hoopiski midagi muud, kui oli plaanitud, milles siis praaktöö süüdi oli? Pigem siis ikka selle teinud meistrimees.
moderaator ei salli vist täpsustamisi 5. jaanuar 2019, 10:43
Huvitav, mida rõvedat a solvavat nägi moderaator märkuses, et Jehoova ohvrite arv on ühe artikli raamides äärmiselt erinev. Kümnekordne vahe. korra on see vähem kui kaks ja pool miljonit, täpsemalt 2476633, veidi hiljem aga räägitakse juba 25 miljonist.
Jah5. jaanuar 2019, 08:33
aga kõige batusem inimene oli ikka Batu khaan.
Peeter.5. jaanuar 2019, 07:22
Moderaatorile soovitan vana testamenti lugeda eneseharimise mõttes !
Peeter.5. jaanuar 2019, 07:03
Meile kuulutatakse kogu aeg kui armastav,andestav jne. jumal on.Moosese juhatas jumal tõotatud maale ja kui see küsis -Seal on ju inimesed ees juba,vastas jumal need tapke kõik maha koos oma pudulojustega ! Julmus ja häbematus on koos usukuulutajatega alati kaasas käinud !
Õudne5. jaanuar 2019, 05:59
Juutide mütoloogia propageerimine käib eesti meedias, eestlaste orjalikus on masendav.
Tubli5. jaanuar 2019, 05:57
Ajud on korralikult pestud sul, miski raamat pihku pistetud ja üteldud nii on. Vaata kui lihtne on inimene mingit suvalist jama uskuma panna.
Hilja4. jaanuar 2019, 23:32
Miks laskis Jumal inimestel hukkuda? Sest kurjus, kuritahtlik salakavalus ja teised jubedad teod mida Jumal jälestab said nii valdavaks, et Jumala viha karikad said täis ja ta otsustas inimesed maa pealt hävitada. Kurjad on inimesed, kes teevad jubedaid tegusid. Inimesed ei peaks kummardama teisi inimesi,et neile tingimata meeldida. Piibel kirjutab ka sellest, et lõpuaegadel, siis praegusel ajal muutuvad paljud inimesed kahjuks samamoodi jumalakartmatuteks. Igal inimesel on ainult kaks valikut, võtta vastu Jeesus ja minna kas imelisse taevasse või läbinisti kurjusse,ehk põrgusse.
Neh4. jaanuar 2019, 23:27
Kas 20nes sajand oma 100 miljoni kommunismiohvriga pole meile õpetanud sallivakontrolli vajadust ? Vist mitte ja 50 miljonit teistsugust eurooplast selgitavad Kolmandas Maailmasõjas meile üsna varsti, et inimlikkuse harituse väärikuse teaduse või kuidas iganes ka kommunismi parasjagu nimetatakse, käest ära laskmine võib kohutavad tagajärjed kaasa tuua.
Möller4. jaanuar 2019, 22:04
õppige kord õhtuIehmad, iga surm on loomulik. ebaloomulik on surematus!
küüniline realism4. jaanuar 2019, 21:21
kogu teadaolev ajalugu on kõikvõimalikke jälkusi täis, seega inimesed üldiselt väärivad oma jumalat :P
Piibel4. jaanuar 2019, 20:54
Allan , vaata hoolikalt sa lugesid ehk Marksi kapitali >
Mida imestada4. jaanuar 2019, 20:39
Piibel on elust enesest maha kirjutatud